avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie la casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie la casa scarii

Buna ziua ,
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ploile , apa se infiltreaza ( curge ) prin tavan , afectand atat scara , cat si baia mea de service. Am discutat cu presedintele asociatiei de proprietari , acesta a adus 2 "meseriasi" care au spus ca au remediat. Nu am vazut nici un deviz sau garantie la lucrare. Costul , bineinteles , este trecut la cheltuielile de intretinere al fiecarui apartament de pe scara.
Apoi , la cateva zile dupa "reparatie" , la prima ploaie , apa s-a infiltrat si mai mult in interior.
Am depus o cerere scrisa la asociatia de proprietari in 12 octombrie in care am solicitat remedierea hidroizolatiei. Nu am primit nimic oficial. Am vorbit doar cu presedintele si mi-a spus ca atat a putut face, ca asociatia nu are bani sa faca cu firma specializata care sa dea garantie.
Ce pot face mai departe pentru a rezolva problema ?

Multumesc pentru eventualel sfaturi ,
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 22:17, 6 Iunie 2017
Daca lucrarea de remediere era executata oficial,respectiv cu incheiere contract prestari servicii cu executant autorizat,atunci acesta avea obligatia sa prezinte la final documente justificative,sa acorde garantia lucrarii
P.resedintele a acceptat varianta de eludare a legii,a tocmit meseriasii,care au realizat o aplicare provizorie de material hidroizolant ,fara insa sa execute decopertarea vechii lucrari sa realizeze eventualele remedieri la terasa de la nivelul careia dv sunteti inundat
Este necesar sa cunoasteti ca terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna de a carei intretinere si reparatii este raspunzatoare asociatia de proprietari
Problema consta in acea ca la nivelul multor asociatii de proprietari,exista un dezinteres general pentru intretinerea si reparatia partii comune de constructii si instalatii,reprezentantii asociatiei nu au interesul sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare prevazute de L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 care prevad constituirea fondului de reparatii
Lucrarea de hidroizolatie terasa implica un efort financiar apreciabil mai ales in situatuiulke in care la nivelul teresei exista si fisuri care necesita decopertare,rebetonare
Pentru solutionare,este necesar ca sa solicitati oficial presedintelui de asociatie ca la adunarea generala din anul urmator sa suspuna discutiei necesitatea executiei hidroizolatiei blocului
Participantii la adunare vor stabili sursa de finantare executie lucrare
Comitetul executiv va trebui sa analizeze selectia de oferte depuse de operatorii autorizati,
urmand sa incheie contract de executie hidroizolatie cu firma care raspunde cerintelor si pretentiilor asociatiior dv
Va multumesc pentru raspuns , am fost plecat din localitate , fara acces la mail.
In incercarea de a-mi rezolva problema ( vine iarna cu zapada ) am cautat si am gasit o firma autorizata care poate sa execute lucrarea si sa dea si garantie. I-am pus in contact cu presedintele ( care nu are timp sa caute firme autorizate ) , am stability sa mergem pe terasa sa vada despre ce este vorba , dar ...stupoare , nu am putut urca pentru ca cel care are acoperis a inchis cu lacat gaura de acces .
Pentru a reveni , reprezentantul firmei a zis ca va emite o factura pentru deplasare.
Dl presedinte nu a fost de acord , si a zis ca atat a putut face , ca daca vreau , sa caut alta firma ...
Cred ca este lipsa de interes si de respect.
Deja am afectate baia de serviciu , holul de la intrare si un dormitor , iar pana la primavara ...
Unde pot sa semnalez problema mea , in dorinta de a fi rezolvata ? Cine poate sa traga la raspundere presedintele/administratorul de la asociatie ?

Multumesc pentru sfaturi
Mergeti la primarie unde exista un serviciu ce se ocupa de asociatiile de proprietari si povestiti-le ceea ce s-a intamplat.
Buna ziua ,
dupa 2 sesizari la primarie si dupa multe alte solicitari catre asociatie , nu s-a rezolvat nimic.
De la primarie am primit acelasi raspuns la cele 2 cereri : ca au cerut asociatiei sa remedieze cat mai urgent problema
Ultima scuza a celor de la asociatie este ca vecinul meu nu a respectat proiectul la acoperis, dar asta nu i-a interest atunci cand au facut primele interventii la hidroizolatie.

As putea sa-i actionez in instanta pe cei de la asociatie ?

Multumesc pentru informatii
Mi se pare că aveți premize bune pentru a iniția o acțiune în instanță, având, drept probatoriu, adresele, respectiv răspunsurile primite din partea asociației de proprietari și a primăriei.

Eu aș proceda la repararea, pe cheltuiala mea, a pereților interiori, bineînțeles cu firmă care să elibereze factură. După realizarea reparației încheiați o asigurare facultativă pentru locuință, astfel ca, ulterior, să se judece firma de asigurări cu asociația.

Dvs înaintați asociației factura pentru reparația interioară pentru a vă fi decontată, în caz contrar acționați-i în judecată. Să faceți multe poze și să aduceți mai multe firme care să facă constatări și care să fie dispuși, ulterior, să vină ca și martori la proces.

Dacă președintele nu înțelege să se implice în rezolvarea acestei probleme pe care o aveți, va fi nevoit să tot plătească zugrăveli, câte 5-6 pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Contributie baneasca la hidroizolarea unui tronson de scara dintr-o asociatie de proprietari Marius MM Marius MM locuiesc intru-un imobil format din trei scari de bloc fiecare scara fiind construita unitar . terasa blocului nu este desfasurata pe intreaga suprafata a ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc Crisib Crisib În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. ... (vezi toată discuția)