avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributie baneasca la hidroizolarea unui tronson de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributie baneasca la hidroizolarea unui tronson de scara dintr-o asociatie de proprietari

locuiesc intru-un imobil format din trei scari de bloc fiecare scara fiind construita unitar . terasa blocului nu este desfasurata pe intreaga suprafata a ariei blocului ci este delimitata pentru fiecare scara in parte.
Intrebarea este; terasa de la unul din tronsoane respectiv scara nr.3 sa degradat foarte mult aceasta prezentand infiltrati in ap. de la nivelele superioare.
La repararea contribuie banesc numai locatari care stau pe aceea scara repectiva sau sunt
obligati sa participe toti locatari care fac parte din asociatia de proprietari in speta si de la scarile 1si2 .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 12:35, 14 Aprilie 2012
Avand in vedere ca terasa reprezinta parte comuna de a carei intretinere/reparatie responsabila este asociatia de proprietari,in situatia executarii de reparatii la terasa,
contravaloarea acesteia va fi repartizata tuturor proprietarilor din imobil in functie de cota indiviza
Deoarece proprietatea comuna, respectiv terasa, poate fi bine delimitata intre scari, reparatia acesteia se plateste numai de proprietarii acelei scari.

Exista cheltuieli pe proprietatea comuna care se suporta de proprietarii unei singure scari pentru, de exemplu, terasa, ascensor, zugravirea casei scarii, reparatii la instalatiile de apa si caldura, gaze care deservesc numai o scara, reparatii ale ghenelor de gunoi si burlane ale acestora etc.

Nu se pot delimita aceste cheltuieli pentru salarii, pentru terase care au suprafata continua si se lucreaza intreaga suprafata, pentru instalatii de apa si caldura care deserveste intreg condominiul etc, in general acolo unde proprietatea comuna sau interesul comun nu pot fi bine delimitate.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
elga50, moderator
Multumesc ,incerc sa-mi fac o idee,problema este ca toti proprietari fac parte din asociatie in cazul unui litigiu cu anumite persoane sau institutii asociatia de proprietari raspunde unitar nu se poate pune problema de a raspunde numai anumite persoane din asociatie , ori cum treaba este delicata .
Depinde ce intelegeti prin raspundere si prin "treaba delicata"!

Ati pus o intrebare foarte concreta si eu v-am raspuns la fel de concret.
Ce indoieli aveti?

Sa zicem ca respectivii locatari de la ultimul nivel ar actiona in judecata Asociatia de Proprietari si au castig de cauza sentinta va fi trimisa Asociatiei de Proprietari nu catre x persoane,desi daca stau sa ma gandesc bine odata cu achizitionarea unui apartament dintr-un imobil respectivul proprietar are prin cota parte indiviza are anumite oligatii cu privire la intretinerea terasei,subsolului si instalatiilor aferente din scara unde domiculiezi.

Alte discuții în legătură

Modalitatea de calculul la intretinerea de proprietari cristina69sweet cristina69sweet Locuiesc intr-un bloc de locuinte care are ascociatie de proprietari individuala numai pentru scara noastra unde sunt 20 de apartamente.Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc Crisib Crisib În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. ... (vezi toată discuția)