avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Refuz recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Refuz recalculare pensie

Buna ziua,tuturor spuneti-mi si mie va rog ce e de facut in cazul meu si anume:am dat in judecata casa de pensii pt.refuzul de -ami recalcula pensia in baza noi adeverinte depuse din care reiese ore suplimentare.drept de recurs 30 de zile de le data comunicari,dar recursul nu l-am facut pt.ca raspunsul ar fi fost acelai,intrebare,ar putea sa imi cauzeze in tribunal ar trebui sa ma reprezinte un avocat,va multumesc cu stima.
Cel mai recent răspuns: george19571957 , utilizator 23:28, 4 Ianuarie 2014
Nu sunteti clar in exprimare. Daca nu ati exercitat calea de atac a recursului, nu mai dispuneti de o alta modalitate de atacare a hotararii primei instante. Nu puteti sti dinainte care ar fi fost solutia in recurs, trebuia sa-l exercitati (Daca este dosar pe noua procedura se intituleaza apel). Din modalitatea in care expuneti problema pare, ori ca vreti sa dati din nou in judecata Casa de Pensii (si vi se poate opune exceptia autoritatii lucrului judecat) fie, de fapt, dumneavoastra nu ati ajuns inca la instanta.
Poate nu am fost clar scuzati, precizez ca nu am facut recurs in termen de 30 dezile la casa de pensi si am mers cu dosarul direct in tribunal,unde astept sa avem prima infatisare cind o fi pt ca nu am termen probabil ca voi primi citatie acasa
Ceea ce dvs. numiți recurs este, de fapt, procedura administrativă prealabilă reglementată la art. 149 din Legea nr. 263/2010.
Art. 149
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii si de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrala de Contestatii, respectiv la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.
(2) Procedura de examinare a deciziilor supuse contestarii reprezinta procedura administrativa prealabila, obligatorie, fara caracter jurisdictional.
(3) Comisia Centrala de Contestatii functioneaza in cadrul CNPP.
(4) Deciziile de pensie necontestate in termenul prevazut la alin. (1) sunt definitive.

Trebuia să contestați decizia de pensie în termen de 30 de zile. Contestația trebuia adresată Comisiei Centrale de Contestații din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice și trebuia depusă la casa teritorială de pensii. De-abia după aceea puteați să vă adresați instanței. După cum puteți citi și mai sus, aceasta este o procedură obligatorie. Îmi pare rău, însă instanța vă va respinge acțiunea.
Multumesc pt raspuns,ce credeti ca e de facut in cazul acesta, care ar fi urmatori pasi.
Teoretic, instanța trebuie să vă solicite să depuneți la dosar dovada că ați parcurs procedura prealabilă. Dacă mai sunteți în termenul de 30 de zile, faceți contestație conform art. 149 din Legea nr. 263/2010. Dacă nu mai sunteți în acest termen, nu mai puteți să faceți nimic.

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta AKM AKM Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie invaliditate mawbest mawbest Socrul meu e nascut la 02.08.1953 La 07.07.2004 a fost pensionat la pensie de invaliditate cu -stagiu de cotizare realizat 36 ani 8 luni 7 zile din ... (vezi toată discuția)