avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta

Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea fiind de 4 lei, anexat mi-au trimis si buletinul de calcul. Nu am mai facut alta contestatie fiind dezamagit de raspuns ..Pot sa introduc actiune in instanta in care sa cer recalcularea pensiei, daca au trecut mai mult de 30 de zile de la primirea deciziei cum scriu ei in decizia de pensionare?..Peste termenul de contestatie de 30 de zile nu au trecut decat 20 de zile...situatia fiind recenta respectiv martie 2012..multumesc.
Cel mai recent răspuns: AKM , utilizator 08:09, 6 Aprilie 2012
Contestatia in instanta se va respinge ca tardiv introdusa .
Daca imi permiteti va rog o alta intrbare.Dar o cerere de revizuire ar avea temei legal..?Pot sa o adresez instantei.. Multumesc
AKM a scris:
Pot sa introduc actiune in instanta in care sa cer recalcularea pensiei, daca au trecut mai mult de 30 de zile de la primirea deciziei cum scriu ei in decizia de pensionare?

Daca inteleg eu bine, contestatia dvs. a fost admisa de Comisia Centrala de Contestatii din cadrul CNPP iar casa teritoriala de pensii a emis o noua decizie de pensie.

Daca va veti adresa direct instantei, actiunea va fi respinsa ca inadmisibila intrucat nu ati parcurs procedura administrativa prealabila prevazuta la art. 149, alin. (2) din Legea nr. 263/2010. Procedura de contestare la Comisia Centrala de Contestatii reprezinta procedura administrativa prealabila, obligatorie, fara caracter jurisdictional.


AKM a scris:
Dar o cerere de revizuire ar avea temei legal..?Pot sa o adresez instantei..

Cu cerere de revizuire a drepturilor de pensie va puteti adresa oricand doriti dvs., insa nu instantei ci casei teritoriale de pensii. Temeiul legal este art. 107, alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Multumesc pentru raspunsurile dv-tra..competente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de pensie BiancaTudose BiancaTudose buna ziua! Bunica mea s-a pensionat cu 53 de ani vechime, dintre care o mare parte din ei a lucrat in grupa a II- a de munca. S-a emis decizia in data de ... (vezi toată discuția)
Mama vrea sa conteste decizia de pensie praz praz Buna ziua, Mama mea a primit decizia de pensionare, fara sa i se ia in considerare sporurile realizate, care reprezinta [i]\"sporurile acordate institutelor ... (vezi toată discuția)
Un sfat Gabos11 Gabos11 Am ambii parinti pensionari , tatal cu 39 ani in campul muncii si mama cu 34 ani in campul muncii pe cartea de munca cu ani de gradul 2 ...Cu actualele ... (vezi toată discuția)