avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Activitate Vienescu

Activitate Vienescu

Răspuns la discuția Proba video in infractiuni
Nu cainele nu m-a muscat. INCA.
Am depus insa am o problema: pina vine politia ala intra in casa cu cainele. Poate fi amendat pe baza probei video? Azi am chemat echipaj, au venit in 20 de minute si ala deja intrase in casa. Si asa e in fiecare zi. Ce sa fac? Multumesc.
Răspuns la discuția Art.228 Cod procedura penala
Multumesc domnului avocat Patrascu. Cum o fi apreciat poilitistul sa recomande NUP cind hirtia cu insultele era in fata lui? Sunt tare curios de opinia dvs. ca specialisti.
Buna ziua stimate doamne si stimati domni,

Va rog un mic ajutor: cum se interpreteaza art. 228 aliniat 4 din CPP?

Dacă din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare efectuate după primirea plângerii ori denunţului rezultă vreunul dintre cazurile de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prevăzute la art. 10, organul de urmărire penală înaintează procurorului actele încheiate cu propunerea de a nu se începe urmărirea penală.

Sursa: Codul de Procedura Penala - CJO.roCJO.ro

Adica, intrebarea mea mai clara este: care sunt cazurile de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale? Va intreb pentru ca intr-o plingere de insulta, cu dovada insultei in scris, prin e mail, agentul de politie a propus NUP. Cum se poate asa ceva??? Nu inteleg. Ce mai clar de atit? Nici macar nu a fost contestata de catre cel reclamat, a recunoscut ca el a scris. Deci....? Cum se dau NUP-urile astea, pe ochi frumosi? Credeti ca am sanse la instanta? Ala de m-a insultat m-a facut albie de porci..
Multam.
Posed o inregistrare video cu sunet clar in care un individ isi lasa cainele sa ma atace si ma insulta tot el de multe ori.
Pot face doua plingeri pentru doua infractiuni diferite, atacul cainelui si insulta?
Alte probe nu am insa inregistrarea e clara (atit audio si video), credeti ca poate incepe urmarirea penala? Cum sa pun inregistarea la dispozitia organelor? Pe internet ar merge sau doar pe un cd e acceptat? Sa fac plingerea la parchet sau la politie?
Va multumesc, nu am stiut ce sa citesc despre asta. Scuze pentru atitea intrebari.
Răspuns la discuția Justitie cu interese
Multumesc si dlui avocat Patrascu si dvs. pentru efortul de a ma ajuta. Totusi, ceva eu trebuie sa fac, nu mai pot trai asa. Faptul ca politia ignora Pe fata probele cu scopul clar de a acoperi golanii, nu poate fi reclamat nicaieri? Ce ziceti de afisarea in presa, pe net a sutuatiei mele? Va multumesc.
Răspuns la discuția Justitie cu interese
Multumesc domnule avocat. Am cautat dar nu am gasit in cod ca doar daca ai un numar de zile de ingrijirimedicale,este pedepsit. Daca nu stai in spital dar totusi te bate, nu pateste nimic?
Răspuns la discuția Justitie cu interese
Continua de ani de zile si primesc mereu nup, cum sa ii trimita in judecata cind ei ii spala cu dero ca sa mai repete infractiunile nestingheriti?

E unul care m-a batut pe mine' a primit Nup, acum a batut un jurist vecin, posibil tot nup sa ia pentru ca e in afaceri cu multi bani....droguri....diicot desi stie, il sare...
Răspuns la discuția Justitie cu interese
Va multumesc pentru raspuns. Eu ce pot sa fac, ca nu mai pot trai asa? Cum sa rezolv? daca merg la Csm in audienta credeti ca fac ceva? Daca fac publica situatia in presa, pe net, rezolv ceva? Oricum ar fi mai bine decit nimic, nu?
Am de cativa ani probleme cauzate de un grup infractori neprinsi vecini de scara. Am fost lovit, calomniat, insultat, amenintat si pentru ca politia ii acopera primesc mereu nup si fac lege in bloc. De data aceasta am proba clara, insulta si calomnie in scris- ca de obicei politia sectia a facut referat cu nup ignorind proba mea si procurorul a dat si ea nup. In trecut am avut certificat medico legal de la lovituri si tot nup. Vin azi sa va intreb de ce nu se aplica legile si de ce procurorii trec cu nesimtire peste insultele, lovirile si amenintarile probate incurajind repetarea lor? Ce se poate face ca golanii sa fie pedepsiti in aceasta tara?