Cererea aceasta trebuie sa imbrace o forma specifica sau poate fi formulata ca un raspuns la decizia de suspendare? Adresarea ei IPJ-ului care a emis decizia de suspendare este suficienta?
Am solicitat eliminarea suspendarii dreptului de a conduce din baza de date a politiei in cerere.
Nu stiu in ce consta procedura prealabila. Sa inteleg ca nu a fost suficient?!
1. Daca este suspendat dreptul de a conduce printr-o decizie a unui IPJ
2. si acea decizie este contestata prin deschiderea unei actiuni in instanta din raza IPJ-ului respectiv,
3. in timpul derularii procesului, petentul este prins conducand un autovehicul rutier cu permisul suspendat (DESI exista actiune deschisa care contesta decizia de suspendare)
Constituie aceasta o fapta penala (DA/NU)? Si cum se motiveaza in drept?
Buna ziua. Am contestat in toamna lui 2013 un proces verbal contraventional. Cererea a fost depusa inainte sa primesc procesului verbal contraventional (care nu venise acasa, dar stiam ce contine). Instanta a respins contestatia ca fiind prematura, dar a sugerat depunerea unei cereri - in eventualitatea in care IPJ nu trimite procesul verbal - prin care sa imi elibereze o hotarare judecatoreasca cu care pot circula pe toata perioada in care imi este suspendat permisul.
Intrebarile mele sunt:
Cand pot depune aceasta cerere catre instanta, inainte de expirarea termenului de apel sau in interiorul acestuia?
Trebuie sa astept procesul verbal intai sau pot depune oricum dupa primirea deciziei de la instant?