buna seara. am un caz de mama singura cu o fetita de 3 ani si 2 luni si un viitor bebelus care se va naste in februarie. momentan mama beneficiaza doar de ajutor social pt ea si fetita in valoare de 213 ron,alocatia fetitei de 42 ron si alocatia complementara de 65 ron deoarece este mama singura. acum vine intrebarea daca dupa nasterea bebelusului sumele acestea se maresc?..sau e adevarat ca nu mai beneficiaza de ajutor social daca bebelusul care se naste va primii alocatia aceea de 200 de ron? va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
buna.mama mea are 55 de ani si are cam 7..8 ani pe cartea de munca. ea se poate pensiona la varsta ei?...sau ce s-ar putea face pentru a avea si ea un venit,pentru ca de angajat e aproape imposibil la varsta ei,lovinduse mereu de refuzuri. va multumesc anticipat.
buna ziua. o prietena foarte apropiata mie are acum,o mica problema. a ramas insarcinata dar este angajata doar de 4 luni,inainte de asta nu a mai lucrat niciodata. ea mai poate beneficia dupa nasterea bebelusului de aceea indemnizatie de 600 ron,daca este angajata doar de 4 luni si ceva? sau ce trebuie sa faca? va multumesc mult de tot,astept arspunsurile dumneavoastra.
buna ziua. am o problema suparatoare si am nevoie de niste sfaturi foarte utile. am 29 de ani,mamica singura a unei fetite de 2 anisori si sufar de atacuri de panica in stare destul de grava,nu pot sa merg nici macar pana la cel mai apropiat magazin sa cumpar ceva fara frica unui atac de panica insotit de pierderea cunostintei in anumite cazuri. am fost angajata in mai multe domenii si am pe cartea de munca cumulat aproape 2 ani,dar cam nici un loc de munca nu prea "agreaza" absente in mod constant sau mici pauze din programul de lucru pt a-mi revenii din "problema" intrebarea mea este...m-as putea pensiona pe caz de boala in situatia mea? si daca da,va rog din suflet sa imi spune-ti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. stiu ca exista 2 posibilitati de "tratament" una ar fi administrarea de antidepresive,dar cine te tine la munca daca esti adormit? si ar mai fi psihoterapia,dar daca nu am loc de munca,de unde bani pt fiecare sedinta? va multumesc anticipat pentru raspunsuri.