avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social si alocatia complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social si alocatia complementara

buna seara. am un caz de mama singura cu o fetita de 3 ani si 2 luni si un viitor bebelus care se va naste in februarie. momentan mama beneficiaza doar de ajutor social pt ea si fetita in valoare de 213 ron,alocatia fetitei de 42 ron si alocatia complementara de 65 ron deoarece este mama singura. acum vine intrebarea daca dupa nasterea bebelusului sumele acestea se maresc?..sau e adevarat ca nu mai beneficiaza de ajutor social daca bebelusul care se naste va primii alocatia aceea de 200 de ron? va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 18 Decembrie 2014
Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure. Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 de lei.

Dvs veti primi : Alocatia de stat pentru fetita va ramane la 42 de lei, veti primi alocatia de stat pentru bebe - 200 lei, alocatia pentru familiile monoparentale va fi de 130 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri banesti ajutor social pentru mamici singure ramonatraista ramonatraista Sunt ibsarcinata si in mai putin de o luna voi aduce pe lume un bebe, dar din pacate sunt o mama singura si nu am venituri deloc,inafar de alocatia copilului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la stat pentru mamele studente loredanaop loredanaop Buna, Ma numesc Loredana Oprea,am 20 de ani si sunt studenta in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii Alexandru ... (vezi toată discuția)
Referitor la acordarea ajutorului social si la ancheta sociala CYBORG CYBORG Buna ziua! Am si eu doua intrebari 1.Referitor la acordarea ajutorului social si la ancheta sociala zice asa:\\"Bunuri mobile:aparatura electronica, precum ... (vezi toată discuția)