Am o poprire pe salar si pe contul bancar in urma neplatii unui credit bancar. Intrebarea este daca orele suplimentare sunt considerate indemnizatiile speciale? Si daca se pune pe ele poprire? Ele nu sunt permanente.
Am pus intrebarea pe acest forum pentru a primii un raspuns din punct de vedere legal.
Raspunsurile primite pana acum nu au absolut nici o valoare legala!
Un singur citat din lege am gasit pana acum, si acela ca reclamatia anonima nu este luata in considerare daca nu contine datele celui care a facuta si se claseaza. Daca nu este luata in considerare, atunci de ce a fost cautata persoana care a pus reclamatia? Unde este logica?
Nu sunt cunoscator al legilor privint asociatia de locatari, vin aici pentru a afla raspunsul la intrebarea mea.
Asociatia de locatari din blocul unde traiesc s-a hotarat sa instaleze camere de supraghevere in scara blocului si in lift. Asta a fost acum 3 luni, nu am avut nici o problema cu acea decizie. (ni s-a spus ca sunt instalate in cazul unor furturi sau spargeri de apartamente)
Insa saptaman aceasta o persoana a depus un un biletel anonim in cutia cu reclematii din scara blocului. Dupa cateva zile in scara blocului a fost afisat un anunt informand locatarii ca in cazul in care acestia doresc, pot viziona persoana care a depus acel bilet anonim cu ajutorul inregistrarii de la camera de filmat din scara bloculu, cererea pentru aceea inregistrare fiind facuta de presedinta blocului.
Intrebarea mea tine de anonimat, acea persoana care a depus biletul nu are drept la anonimat? La viata privata?
Am un credit la o banca, de 6 luni nu am mai platit rate (in jur de 800 de lei) si in august se termina perioada contractuala. M-am "imprietenit" destul de bine cu cei de la Coface insa tocmai am primit o scrisoare de la ei ca de la inceputul lunii iulie "declara scadent anticipat intregul credit si ma trimit in executare silita". Pana aici inteleg totul insa as avea cateva intrebari legate de executarea silita.
1. Din momentul in care acestia trimit actele pentru executarea silita stiu ca dureaza intre 10 - 20 zile pana ce sa fiu informat de catre judecatorie ca trebuie sa platesc. Dupa acea informare exista metode legale la care pot apela pentru a intarzia tot procesul de achiatare a datoriei?
2. Ce bunuri poate sa imi ia in afara de salar? Si ce este definit ca find "bun"? De exemplu laptopul sau televizorul din casa pot intra sa mi-l ia? Precizez ca nu am trecut pe mine absolut nimic decat apartamentul in care locuiesc momentan (impreuna cu mama mea), este mostenit egal de catre mine si ea (50% - 50%).
3. Cum mai pot actiona cei de la judecatorie pentru executarea aceastei sume relativ mica? La ce ma pot astepta?
Va cer ajutorul in aceasta problema, orice sfat este binevenit.
Povestea decurge in felul urmatorul:
In 2009 mama mea avea 3 abonamente pe numele ei (propriu, al meu si bunicii). N-i s-a propus o oferta intr-un magazin Vodafone unde puteam platii mai putin lunar dar trebuia sa mai facem si un al 4-lea abonament ( de aici incolo ma voi referii la acesta cu ab.4) pentru planul Familia (acest plan includea toate cele 4 abonamente). Am acceptat oferta si am facut contract si pentru ab.4.
In 2011, inainte cu 2 luni de sfarsitul perioadei contractuale pentru cele 4 abonamente am mers la un magazin vodafone si ne-am hotarat sa schimbam planul Familia si fiecare abonament sa il facem diferit raportat la preferintele fiecaruia. Pentru fiecare abonament (mai putin ab.4) am achizitionat un telefon si am extins perioada contractuala pentru inca 2 ani.Am hotarat sa inchidem ab.4 si am informat domnisoara care ne ajuta de acest lucru. La randul ei aceasta ne-a asigurat ca la sfarsitul perioadei contractuale (peste 2 luni) acesta va fi inchis. Precizez ca nu am facut nici o cere scrisa, doar verbala si confirmata de fata care ne ajuta.
Astazi, 23.03.2014 am descoperit ca acel abonament (ab.4) a continuat sa fie facturat lunar pe factura. Are abonamentul de baza de la vodafone care e de 3 euro + tva. Pe orice factura si in contul meu vodafone se poate observa ca acel numar care apartine ab.4 nu a fost folosit absolut deloc de 3 ani de zile.
Dilema mea este:
Daca ma duc la Vodafone si vorbesc cu ei exista sansa ca acestia sa isi recunoasca vina si sa imi inapoieze suma totala pentru abonamentul nefolosit timp de 3 ani? Voi putea merge si mai departe si sa cer si o compensare extra?
Daca acestia isi nu recunosc ca ei sunt vinovati, pot cere ajutorul protectiei consumatorului sau actiona in instanta impotriva lor si sa castig?
Lucrez la o firma (supermarket) si doresc sa fac o reclamatie unde acestia pot fi sanctionati conform legii. Firma a pus la display prin magazinul lor poze luate de pe google, fara a cumpara licenta pentru acele poze. Numarul lor este unul mare si nu mi se pare corecta aceasta incalcare a drepturilor de autor. De ras este faptul ca unele poze au si watermark-ul inca pe ele cu adresele website-urilor de unde au fost downloadate.