avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neachitat- nelamuriri privind executarea silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neachitat- nelamuriri privind executarea silita

Buna ziua.

Am un credit la o banca, de 6 luni nu am mai platit rate (in jur de 800 de lei) si in august se termina perioada contractuala. M-am "imprietenit" destul de bine cu cei de la Coface insa tocmai am primit o scrisoare de la ei ca de la inceputul lunii iulie "declara scadent anticipat intregul credit si ma trimit in executare silita". Pana aici inteleg totul insa as avea cateva intrebari legate de executarea silita.

1. Din momentul in care acestia trimit actele pentru executarea silita stiu ca dureaza intre 10 - 20 zile pana ce sa fiu informat de catre judecatorie ca trebuie sa platesc. Dupa acea informare exista metode legale la care pot apela pentru a intarzia tot procesul de achiatare a datoriei?

2. Ce bunuri poate sa imi ia in afara de salar? Si ce este definit ca find "bun"? De exemplu laptopul sau televizorul din casa pot intra sa mi-l ia? Precizez ca nu am trecut pe mine absolut nimic decat apartamentul in care locuiesc momentan (impreuna cu mama mea), este mostenit egal de catre mine si ea (50% - 50%).

3. Cum mai pot actiona cei de la judecatorie pentru executarea aceastei sume relativ mica? La ce ma pot astepta?

Sunt binevenite raspunsurile cat mai detaliate.

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Mihail1972, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:07, 20 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Din cate inteleg doriti doar sa amanati si nu sa fugiti de raspundere.
Daca am inteles corect, sfatul meu este sa va faceti un calcul cu cat v-ar opri din salariu in cazul unei executari si aceasta suma sa o conveniti cu banca si sa o achitati.
Va indrum in acest sens doarece este foarte posibil ca banca sa cesioneze ( vanda ) creanta dumneavoastra aspect care ar aduce un prim cost suplimentar fata de ce aveti acum. Daca se ajunge si la o eventuala executare silita, apare o serie noua de costuri ( onorariu, cheltuieli, dobanzi legale, etc.. )
Referitor la timpul in care se va ajunge la o executare efectiva, depinde de cat de repede creditoarea va cere acest lucru unui executor, depinde de cat de aglomerata este instanta ( in cat timp va redacta incuviintarea executarii ), depinde de cat de repede se va misca si executorul, sunt multe variabile.
O contestatie nu stiu pe ce sa o fondati ca sa va admita suspendarea executarii, aspect care oricum va va costa o cautiune de 10% din creanta.
In concluzie, avand in vedere ca aveti bunuri si venituri executabile, cel mai bine ar fi sa va faceti un calcul si sa achitati cat mai repede.
~ Conținut șters la cerere ~
Cei de la Coface, si in general firmele de recuperari, au si portofolii pe care fac doar service-are adica acele contracte nu sunt cesionate, sunt in continuare ale bancii.
o data apelat la executor, veti plati si cheltuielile acestuia, ce sens are?
Nu aveti motiv de contestatie si nu are sens sa platiti taxe de timbru.
Nu se vor indrepta impotriva bunurilor daca aveti salariu, vi se va infiinta poprire pe acesta.
Pana se recupereaza suma, se tot adauga penalitati. Suma asta de 800 adunand diverse pe langa ea, se poate duce relativ usor in 8000..
faceti rost de bani si platiti, nu asteptati sa fiti executat silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită pentru un credit achitat integral în 2010. ce pot face în această situație? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara as avea o nelamurire. In urma cu 13 ani am facut un imprumut de nevoi personale la o banca. Am terminat de achitat in 2010 creditul. Ieri am primit ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati in rate un credit bogdan78 bogdan78 am avut un credit de nevoi personale la BRD, de un an nu am reusit sa mai platesc rata. Acum 2 luni am fost contactat de catre de cei de la EOS KSI si mi s-a ... (vezi toată discuția)