avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate deduard

Activitate deduard

Răspuns la discuția Întrebãri fãrã rãspuns
Mulțumesc frumos. Voi încerca și această variantă.
Pe data de 7 ianuarie am adresat 2 întrebări către avocatnet. După 10 zile nu am primit nici un răspuns. Aș dori să primesc din partea oricărui admin sau moderator măcar ceva, orice, legat de întrebările mele. Pentru cei din boardul avocatnet nu cred că reprezintă o așa de mare provocare nici una din întrebările mele ,pentru a necesita un timp așa de mare de răspuns.Pentru mine, în schimb, a fi în cunoștiintință de cauză în problemele ridicate, contează foarte mult. Sper să primesc un răspuns într-un termen cît de cît rezonabil și pentru aceasta vă mulțumesc.
Vă salut. Aș dori să știu dacă cei angajați, cărora li se opresc toate dările către stat direct pe ștatul de plată, trebuie să plătească acea taxă pentru sănătate din venitul realizat în urma cedării folosii unui bun imobil.
Cu mulțumiri,
D.Eduard
Bună ziua și LA MULȚI ANI. Întrebarea mea se referă la posibilitatea cumpărării unui teren intravilan care se află în domeniul privat al primăriei, teren care în momentul de față este închiriat de la ADPP Mangalia, cu contract de închiriere și care este folosit ca și grădină a casei a cărui proprietar sunt(de fapt proprietarul este mama mea, dar eu mă ocup de toate problemele legate de acest teren și de casă). Cîteva detalii :
-casa și terenul aferent au fost naționalizate odată cu plecarea fostei proprietare , în anul 1970, în Turcia. La plecare,proprietara a primit bani pe casă dar nu și pe teren;
- în anul 2006 mama a cumpărat casa, iar terenul înconjurător, grădina, face obiectul unui contract de închiriere între ADPP Mangalia și mama;
- în anul 2013, după multe încercări ale primăriei Mangalia de a trece terenurile naționalizate, folosite ca și grădini, în domeniu privat , pentru a le putea vinde proprietarilor de case care foloseau aceste terenuri în baza unor contracte de închiriere, se părea că s-a reușit acest lucru. La indicațiile Primăriei referitoare la documentele necesare, am demarat procesul de solicitare de cumpărare a acestui teren , întocmind un dosar de cumpărare. Acest dosar a fost validat de Primăria Mangalia și trimis la București spre aprobare. În luna noiembrie 2013 a venit dosarul de la București , cu aviz favorabil, avînd o singură notificare legată de o greșeală de scriere în cartea funciară, unde apărea o dată suprafața de 432 mp și altă dată suprafața de 423 mp. Recomandarea era de a merge la Carte funciară și de a se rezolva această problemă printr-un extras de carte funciară care să ateste clar suprafața de teren supusă procedurii de cumpărare. Am făcut demersurile necesare în acest sens și astăzi, 07.01.2014, am primit extrasul de carte funciară. Am mers la Primărie să depun extrasul la dosar, pentru ca dosarul să poată intra spre aprobare și începerea formalităților de cumpărare, iar acolo, surpriză, dosarul nu mai este aprobat pe motiv că într-o lege 215, mai multe detalii despre lege nu am aflat, este interzisă vînzarea terenurilor naționalizate. Funcționarul din acel birou mi-a spus că juriștii din Primărie analizează posibilitatea vînzării acestor tipuri de terenuri, că Primăria nu are nici un interes să mențină aceste terenuri sub forma de închiriere și că trebuie să mai aștept pînă la sfîrșitul lui februarie, începutul lui martie, cînd se pare că se va emite o lege care care v-a reglementa acest lucru.Marea mea nelămurire sau mai exact marile nelămuriri sunt următoarele:
1) de ce Bucureștiul a dat OK iar acum Primăria Mangalia zice că nu e OK;
2) dacă în extrasul de carte funciară acest teren apare ca fiind în proprietate privată a primăriei,scris negru pe alb, de ce primăria nu poate vinde acest teren în urma unei hotărîri de consiliu.
Eu sunt hotărît să solicit o audiență la Primar pentru a mă lămuri mai bine și eventual să fac o sesizare organelor abilitate, pentru că mie , sincer, asta îmi miroase a cerere de șpagă din partea unor funcționari din Primărie. Sper să mă înșel și să fie doar un alt încîlciș legislativ tipic românesc. Dar înainte de a solicita audiența la Primar aș vrea să știu și părerea dumneavoastră, ca specialiști, despre acest subiect, să merg în audiență, cum se spune, cu pușca încărcată.
Vă mulțumesc, cu stimă și considerație,
D. Eduard