Angajatorul in data de 01.06.2010 a decis sa desfiinteze locul de munca ocupat si sa-mi aduca la cunostinta acest fapt in timpul concediulului de crestre copil, dupa 2 ani si 7 luni de la desfiintarea acelui post, printr-o instiintare si-o notificare dar nu decizie de desfiintare a postului.
In cele 2 acte primite de la angajator reiese ca eu ocupam un post ce nu corespunde pregatirii profesionale si nici cu contractul indiv.de munca pe care-l aveam acasa, dar pe care angajatorul il desfiintase. Mergand la ITP am aflat ca sunt inregistrata cu 2 contracte de munca, 2 meserii diferite, 2salarizari diferite, dar nici unul dintre contracte cu este semnat de mine.
De aici a inceput litigiul de munca, cu refuzarea medierii de catre angajator, cu depunerea dosarului in instanta, cu cererea nulitatii absolute a instiintarii si notificarii inmanate de catre angajator (invocand art.76 si 252 alin 2 Codul Muncii) si la final cu intampinarea depusa de angajator si din lecturarea careia reiese, fara sa se faca referire la lege, ca "contractul individual de munca a incetat in data de 20.01.2014 conform deciziei de incetare a suspendarii contractului individual de munca."
Nu stiu daca am procedat corect, dar am simtit nevoia sa-mi apar drepturile!
Din intampinarea depusa de avocatul angajatorului reiese ca am contractul de munca desfacut dar nu este precizat nici un articol legislativ. Nici macar o decizie de desfiintare a contractului de munca nu am primit desi inca merg la acest job.
Nu inteleg ce doreste acest angajator sa obtina prin demersurile sale fata de mine. E chiar asa de greu sa dai afara legal un angajat daca nu mai ai nevoie de el incat trebuie sa apeleze la minciuna si inselatorii?
Citind cu mare atentie intimpinarea depusa la dosar de catre avocatul angajatorului, am constatat (desi nu lucrez in acest domeniu) multe greseli de ortografie, de exprimare iar din lecturarea acesteia reiese ca fiind legala desfiintarea contractului individual de munca prin emiterea unei notificari si a unei instiintari dar fara emiterea deciziei de concediere.
Buna ziua! In urma instiintarii desfintarii postului ocupat dupa 2 ani si 7 luni de la luarea acestei decizii de catre angajator (in timp ce eram in ccc), am ales calea instantei de a solutiona aceasta problema cerand recunoasterea nulitatii absolute a actelor emise de angajator.
Din intampinarea depusa la dosar, de catre angajator, reiese ca, citez: "contractul individual de munca a reclamantei a incetat conform deciziei de incetare a suspendarii contractului individual de munca."
Va rog, "traduceti-mi" aceasta fraza pt ca nu o inteleg.
Va multumesc mult pentru raspunsurile acordate!
Precizez ca actele prin care s-a revocat decizia de concediere au fost trimise de angajator dupa ce s-a depus dosarul in instanta.Avocatul care ma reprezinta a formulat 5 capete de acuzare, printre care nulitatea actelor emise de angajator, fals si uz de fals deoarece s-au incheiat 2 contracte individuale de munca pe numele meu, cu functii diferite, salarizare diferita, ambele inregistrate la itm, dar niciunul nu-i semnat de mine. Dosarul este depus la tribunal din 17.02.2014 iar avocatul mi-a recomandat sa pastrez cat mai mult distanta fata de angajator pana la prima infatisare in instanta. Cumar trebui sa procedez in acest caz? Daca demisionez afacteaza cu ceva desfasurarea actiunii in instanta?
Buna ziua! Pentru concediere abuziva si anuntata dupa 2,7 ani de la luarea deciziei in consiliul de administratie, am dat angajatorul in judecata. Acesta a refuzat prezentarea la mediere si a trimis 2 acte prin care revine si anuleaza desfintarea contractului individual de munca dupa 3 ani de la luarea deciziei, obligandu-ma sa-mi reiau postul. Intrebarile mele sunt urmatoarele: pot face transfer la un alt loc de munca? Daca-mi dau demisia procesul (cu cele 5 capete de acuzare) mai poate continua, mai are valoare? Cum sa fac, sa procedez? Sa cer concediu fara plata pana la prima infatisare in instanta?
buna ziua! In acest moment sunt la sfarsitul concediului de crestre si ingrijire copil iar angajatorul mi-a inmanat o instiintare si-o notificare prin care am fost anuntata ca postul mi-a fost desfiintat in 01.06.2011 conform art.65 al 1 Codul Muncii. Precizez ca-n anul 2011 eram angajata legal si insarcinata. In cat timp de la desfiintarea postului trebuie anuntat angajatul? Este legala si corecta instiintarea angajatorului dupa 2 ani si 7luni de desfiintarea postului?