avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate AdomnicaiAndrei

Activitate AdomnicaiAndrei

Este vorba de un apartament. Nu a făcut nimeni nimic. O alta cale de rezolvare sa inteleg ca nu este..
M-amgandit la un acord de mediere,o data încheiat si dus la notar devine executorie
Partajul a avut loc in acelasi timp cu divortul.
Executarea silita nu a fost inceputa si nu s-a facut nici un demers deoarece doamna X a plecat din tara si nu s-a mai putut intoarce pana anul acesta.
A fost si din partea ei un pic de neglijenta,a asteptat suma de la fostul sot dar nu a primit nimic.Din cate stiu,cand vine vorba de o despagubire baneasca termenul de prescriptie este 3 ani..care au trecut deja.
Daca repune pe rolul instantelor de judecata acest dosar,v-a fi repsins ca tardiv,deoarece a depasit termenul de 3 ani si s-a prescris.
Daca gresesc,mia culpa.
Multumesc!
Practic,instanta a decis prin hotarare definitiva si nu s-a facut nimic in acest sens!
Buna ziua,
Am o nelamurire in ceea ce priveste urmatoarea speta:

Sotii X si Y au divortat la tribunal acum mult timp(e vorba de peste 6 ani). La partaj instanta a hotarat ca apartamentul dobandit in casatorie sa fie scos la vanzare si sa se imparta banii 50-50.Doamna X lucrand in Italia nu a putut sta foarte mult in Romania si a fost nevoita sa plece inapoi.
Problema sta in felul urmator: acum,doamna X vrea sa isi recupereze cei 50% din contravaloarea apartamentului. Domnul Y nu mai doreste sa dea acea suma!
Ce este de facut?
Buna ziua,
Recent m-am intalnit cu o problema pe care nu stiu cum sa o formulez.
As avea nevoie urgent de un model de acord de plata intre doua societati.SC x SRL are de achitat un debit de 941322 ron catre societatea Y. Firma Y vrea sa faca un angajament de plata la Finante pentru acoperirea datoriilor catre bugetul de stat si finantele au cerut acest. Y a fost la X pentru acest acord si X a zis sa faca Y acordul si el il semneaza. Poate pare o banalitate dar mie mi-a dat de furca!Cei 941322 ron sunt din neplata unor facturi emise in trecut ,conform contractului de prestari servicii!
Va multumesc
Un raspus simplu si rapid,asteptati procesul verbal de contraventie acasa..daca nu il primiti inseamna ca au anulat PV,daca il primiti il contestati in instanta. Daca il primiti dupa cele 30 de zile conform legii,este dedicat nulitatii absolute..
Daca totusi,ajunge in timpul celor 30 de zile calendaristice,contestati in baza art.16/7 din OG 2/2002 ca ati fost privat de dreptul dvs,si ca dvs. ati urcat in masina pentru a va lua telefonul si ati fost luat la rost de catre Politie. In plangerea dvs prealabila,solicitati ca probe: inscrisuri,documentatia care a stat la baza intocmirii procesului verbal de constatare a contraventiilor, atestatul agentului constatator de agent de politie rutiera. Sper ca v-am ajutat..Toate bune