avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj in care intervine prescriptia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj in care intervine prescriptia

Buna ziua,
Am o nelamurire in ceea ce priveste urmatoarea speta:

Sotii X si Y au divortat la tribunal acum mult timp(e vorba de peste 6 ani). La partaj instanta a hotarat ca apartamentul dobandit in casatorie sa fie scos la vanzare si sa se imparta banii 50-50.Doamna X lucrand in Italia nu a putut sta foarte mult in Romania si a fost nevoita sa plece inapoi.
Problema sta in felul urmator: acum,doamna X vrea sa isi recupereze cei 50% din contravaloarea apartamentului. Domnul Y nu mai doreste sa dea acea suma!
Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: AdomnicaiAndrei , utilizator 21:48, 1 Noiembrie 2015
1. Partajul a avut loc în acelați timp cu divorțul?

2. Executarea silită a fost începută?

3. Ce demersuri s-au făcut până în prezent?
Partajul a avut loc in acelasi timp cu divortul.
Executarea silita nu a fost inceputa si nu s-a facut nici un demers deoarece doamna X a plecat din tara si nu s-a mai putut intoarce pana anul acesta.
A fost si din partea ei un pic de neglijenta,a asteptat suma de la fostul sot dar nu a primit nimic.Din cate stiu,cand vine vorba de o despagubire baneasca termenul de prescriptie este 3 ani..care au trecut deja.
Daca repune pe rolul instantelor de judecata acest dosar,v-a fi repsins ca tardiv,deoarece a depasit termenul de 3 ani si s-a prescris.
Daca gresesc,mia culpa.
Multumesc!
Practic,instanta a decis prin hotarare definitiva si nu s-a facut nimic in acest sens!
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
AdomnicaiAndrei, utilizator
Doamna X știa de hotărârea executorie înainte de a pleca în Italia? Dacă există motive temeinice pentru care nu a deschis procedura de executare silită, poate fi repusă în termenul de 3 ani...

Domnul Y a făcut vreun demers în sensul în care l-a obligat instanța? Adică să vândă imobilul? Poate imobilul a fost construit fără autorizație...?

Nu au făcut nimic? Atunci... îmi pare rău!
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
Viviana Serni, Avocat
Este vorba de un apartament. Nu a făcut nimeni nimic. O alta cale de rezolvare sa inteleg ca nu este..
M-amgandit la un acord de mediere,o data încheiat si dus la notar devine executorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. Silviulucian Silviulucian Bună ziua! Cumnata mea este divorțată de vreo 3 ani. În urma căsătoriei are fiică în vârstă de 18 ani. În momentul divorțului instanță a ... (vezi toată discuția)
Debitor fara venituri Gilia_stud Gilia_stud Buna seara, Am o speta care mie mi se pare incurcata si, cu bunavointa dumneavoastra, poate reusesc sa ii gasesc o rezolvare cat mai avantajoasa pentru ... (vezi toată discuția)