avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters309929

Activitate ContSters309929

Va multumesc ! Ma intreb in ce temei o sa ceara anularea oare, deoarece am dovezi pt orice suma si pt orice afirmatie, spre deosebire de debitoare care nu si-a sustinut afirmatiile cu nici o dovada . Ar putea solicita anularea solutiei pt ce motiv??
Buna ziua,


Am si eu o rugaminte, daca poate cineva sa ma ajute, cu un sfat juridic.

Am o solutie la o somatie de plata, in care sunt creditor si debitoarea este obligata sa achite suma solicitata in termen de 25 zile de la comunicare, este executorie, dar cu drept la cerere în anulare in 10 zile de la comunicarea ordonantei.

Intrebarea mea este ce inseamna cerere in anulare si ce poate solicita in aceasta cerere? Mentionez ca debitoarea , nu a adus nici o dovada de plata ,pe perioada contractului pe tot parcursul procesului, nici o alta dovada sa-i sustina afirmatiile -invocand doar expirarea contractului dintre ea si mine ( fara dovezi) . Am avut un contract de comision (i-am adus un contract extern, pt care trebuia sa-mi achite comision -procent ) si pt care a platit partial o suma in 2012 si o alta suma in 2013, am declarat eu sumele primite, ea platindu-mi cash, fara nici o dovada scrisa, sau transfer bancar . A afirmat ca pe 2012 mi-a achitat toata suma, fara sa depuna nici un act doveditor de plata, iar pt 2013 afirma ca nu mai este valabil contractul (tot fara dovezi).


Avand in vedere toate acestea, ce ar putea solicita prin aceasta cerere in anulare? Eu pot face ceva sa o impiedic sa depuna aceasta cerere? zic :D

Pentru ca am gasit undeva aceasta afirmatie " În acelaşi termen poate introduce cererea în anulare şi creditorul împotriva încheierilor de respingere, precum şi împotriva ordonanţei de plată parţiale."

Multumesc tare mult,

Cu consideratie, T
Multumesc frumos pentru raspuns. X nu are cum sa fie chemat in instanta (cred!?) deoarece este cetatean strain , iar contractul pentru care eu ma judec a fost intre Y si mine, dar comisionul pe care Y trebuia sa mi-l plateasca era din contractul pe care eu l-am furnizat lui Y, cu firma lui X si ei intra-adevar au mai colaborat pana la sf lui 2013. Eu banuiesc ca X i-a trimis lui Y mail-urile , vazand head -ul de la mail ( de la.... pt ) Y nu a mentionat de unde are mail-urile doar le-a depus fara explicatiii.
Exista vreo lege care sa ii interzica lui X sa divulge continutul mail-urilor dintre mine si el? De curiozitate!
Multumesc din nou
Buna ziua,

Situatia este urmatoarea:
Am colaborat contra comision, cu firma Y, careia i-am adus un client X, iar in urma contractului dintre ei eu trebuia sa primesc comision pe toata perioada desfasurarii contractului.
Pe clientul X il cunosteam din 2007, eram cumva si amici.

Firma Y nu si-a respectat contractul, sunt in litigiu cu ei.
Eu dupa terminarea colaborarii, am corespondat cu clientul X, care a ramas in continuare in contract cu firma Y, iar aceste mail-uri personale, care aveau continut referitor la situatia conflictuala si la sume datorate, clientul X incercand sa ma ajute sa le recuperez, trimitand si el mail-uri in acest sens catre firma Y.
Insa acum firma Y a depus in Instanta aceste mail-uri dintre mine si clientul X, mail-uri pe care cred ca le-a primit de la clientul X(?).
Intrebare:
-este legal ca X sa puna la dispozitie mail-uri private dintre mine si el catre Y?
- este legal ca Y sa le foloseasca in instanta, desi nu-i apartin , sunt dintre mine si X?

Nu stiu exact de ce le-a depus, acolo eu vb doar cum decurg discutiile dintre Y si mine ref. la recuperarea de bani, cati bani are sa-mi dea, care este atitudinea lui Y fata de mine si de X.


Multumesc frumos pentru ajutor !

Cu consideratie!