avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna drept la cerere în anulare si ce se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna drept la cerere în anulare si ce se poate solicita in aceasta cerere in anulare?

Buna ziua,

Am si eu o rugaminte, daca poate cineva sa ma ajute, cu un sfat juridic.

Am o solutie la o somatie de plata, in care sunt creditor si debitoarea este obligata sa achite suma solicitata in termen de 25 zile de la comunicare, este executorie, dar cu drept la cerere în anulare in 10 zile de la comunicarea ordonantei.

Intrebarea mea este ce inseamna cerere in anulare si ce poate solicita in aceasta cerere? Mentionez ca debitoarea , nu a adus nici o dovada de plata ,pe perioada contractului pe tot parcursul procesului, nici o alta dovada sa-i sustina afirmatiile -invocand doar expirarea contractului dintre ea si mine ( fara dovezi) . Am avut un contract de comision (i-am adus un contract extern, pt care trebuia sa-mi achite comision -procent ) si pt care a platit partial o suma in 2012 si o alta suma in 2013, am declarat eu sumele primite, ea platindu-mi cash, fara nici o dovada scrisa, sau transfer bancar . A afirmat ca pe 2012 mi-a achitat toata suma, fara sa depuna nici un act doveditor de plata, iar pt 2013 afirma ca nu mai este valabil contractul (tot fara dovezi).

Avand in vedere toate acestea, ce ar putea solicita prin aceasta cerere in anulare? Eu pot face ceva sa o impiedic sa depuna aceasta cerere? zic :D

Pentru ca am gasit undeva aceasta afirmatie " În acelaşi termen poate introduce cererea în anulare şi creditorul împotriva încheierilor de respingere, precum şi împotriva ordonanţei de plată parţiale."

Multumesc tare mult,

Cu consideratie, T
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
ContSters309929, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters309929 , utilizator 23:36, 10 Februarie 2014
Cererea in anulare reprezinta calea de atac pusa la dispozitia partii care a fost obligata la plata unei sume pe calea unei ordonante. Solicitarea partii adverse va avea ca scop anularea hotararii prin care a fost obligata la plata. Nu puteti face nimic in ceea ce priveste dreptul acesteia de a formula calea de atac pe care legea i-o permite
Va multumesc ! Ma intreb in ce temei o sa ceara anularea oare, deoarece am dovezi pt orice suma si pt orice afirmatie, spre deosebire de debitoare care nu si-a sustinut afirmatiile cu nici o dovada . Ar putea solicita anularea solutiei pt ce motiv??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac : contestaÞie În anulare specialà - pentru litigii cu profesionisti-actiune in anulare la ordonanta de plata ! ContSters322003 ContSters322003 Buna ziua, Poate cineva sa-mi spuna, daca in urma admiterii cererii in anulare a debitoarei pot formula CONTESTAŢIE ÎN ANULARE SPECIALà deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Solutie cerere in anulare cu mari suspiciuni ! rog ajutor! ContSters322003 ContSters322003 Buna ziua, As dori si eu un ajutor de specialitate la o problema cu o cerere in anulare. Pe scurt, sunt creditor intr-un dosar de ordonanta de plata, ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa primul termen Elena Goran Elena Goran un creditor a depus cerere deschiderea procedurii insolv. impotriva x = debitor . instanta a notificat debitorul ca in termen de 10 zile sa conteste cererea ... (vezi toată discuția)