da, ambele firme sunt comercianti si vrem sa semnam un contract. eu sunt in calitate de vanzator si inca nu am semnat contractul, dar mi s-a parut ciudata clauza de mai sus...; cu toate ca la capitolul ''modalitatea de plata'' este mentionat instrumnetul de plata care se emite la data efectuarii facturii.. insa nu sunt in clar cu acea clauza.. semnad un astfel de contract risc sa nu mai vad banii?? practic ii fac ''cadou'' marfa??
Buna ziua,
In cazul in care in contract este trecuta o astfel de clauza: ;''Cumparatorul va prelua produsele comandate prin receptia cantitativa a marfii de catre delegatii sai, moment in care devine proprietarul acesteia.'' - vanzatorul poate sa-l actioneze in instanta pe cumparator daca acesta nu ii plateste marfa?? sau ce se poate intampla in aceasta situatie???
:((:((:(( VA rog sa ma ajutati!!!
Buna ziua,
O firma de curierat a pierdut fia cec emisa de catre x firma catre y firma. Am depus la instanta cererea de anulare a filei cec si am primit o comunicare prin care trebuie sa depun in 10 zile INSTIINTAREA ( ca s-a pierdul un instrument de plata) pe care emitentul filei cec ar fi trebuit sa o duca la banca sa; si astfel se anuleaza fila cec; numai ca emitentul nu ''s-a grabit '' sa duca la banca instiintarea si banca o sa-i emita instiinatarea cu nr de inregistrare si stampila abia maine sau poimaine... Intrebarea mea este: daca nu depun la instanta acea instiintare se anuleaza cererea? Va trebui sa depun actele din nou?? cum pot amana procesul?? Va rog sa ma ajutati!Multumesc!!
O intrebare: in cazul in care s-a pierdut o fila cec, trebuie sa apelez la mediere si dupa sa depun actele la instanta; pt. ca inst. sa emita o hot. care anuleaza fila cec?? Multumesc!
buna ziua,
sc din Bulgaria( creditor) are de recuperat o suma x de bani de la sc din Romania ( creditor). Am facut Ordonanta de plata pe art.1013 si urm.; insa nu exista intre cele 2 niciun contract si nici facturi semnate/ stampilate. Singura dovada ca cei din Romania au primit marfa consta in niste NOTE DE TRANSPORT...! Pot recupera acesti bani?? va rog mult sa ma ajutati!! :((:((