Sedinta de informare- mediere a avut loc saptamana trecuta.E incheiata prin neprezentare iar la semnatura reclamantilor apar doua semnaturi total diferite de cele din antecontractul(inscris sub semnatura privata) ce a dus la acest litigiu.La mediator apare stampila avocatului(insa cu inscriptia mediator..) ce ii reprezinta cat si semnatura.Acest act il are pus si la dosar reclamantul (i-a fost cerut de judecator).Precizez in acest dosar care se gaseste la instanta nu este deact o imputernicire avocatiala pe numele avocat- mediatorului.
Intr-un alt litigiu cu aceasi reclamanti pe aceasi cauza insa cu cea care pretind ei ca a vandut (litigiu pierdut de acestia, reclamanti din cauza lipsei de folosinta a vanzatoarei)medierea a fost facuta de acelasi avocat(reprezentant) - mediator.
In concluzie aceasi cauza judecata pana in momentul de fata de doua ori (fond si apel) avand ca parti aceasi reclamanti avocat-madiator , iar acum din nou fond insa litigiu cu mostenitorii.
E o poveste foarte lunga cu un inscris sub semnatura privata facut in 2010 care abea dupa moartea asa zisei vanzatoare(2013) s-au gandit respectivii ca trebuie mers in instanta ca sa li-se dea o hotarare ce tine loc de act autentic.
Mortul s-a dus acum trag mostenitorii .........
Va multumesc pt intelegere si raspunsuri.
Va multumesc pentru raspunsuri.
O sa se prezinte si in intsnta in calitate de avocat deoarece in dosarul pe care l-a facut si a inaintat cauza apare plangerea prealabila semnata si parafata de aceasi persoana adica mediatorul -avocat, cat si imputernicirea avocatiala facute tot de aceasi persoana.
Iar pe portalul judecatoriei apare reclamantul x prin avocat (numele avocat mediatorului).
Iar la chemarea la notar facuta tot de aceasta persoana (reclamant) venita de la sediul unde are cabinet avocatul-mediator mi-a vent un plic pe care apare scrisul avocatului cu acea invitatie semnata in dreptul reclamantilor tot de avocat fara nici un antet stampila nimic oficial ca si o mica scrisorica , eu m-am gandit sa pun in acel plic o felicitare si sa o pun la dosar si sa spun in instanta ca aia(felicitarea) am gasit in el nicidecum inviatia la notariat .
O zi buna , inca o data multumesc
Ar fi extraordinar daca s-ar rezolva totul printr-o simpla mediere.Insa respectivii atat reclamantul cat si avocatul s-au mai judecat odata pe aceasta cauza , la o alta instanta necompetenta teritorial insa cu o defuncta in lipsa acesteia ,a castigat fondul dar a pierdut in apelul facut de mostenitorii legali ai defunctei.(urmeaza eliberarea partii,hotararii scrise)
Vedem astfel ca judecandu-se unde nu era corect sa o faca si mai ales cu o persoana decedata si pe langa si castgand ori a indus instanta in eroare prin cine stie ce tertipuri(disjungei din diferite dosare)ori a mituit .....
Are nevoie astfel de aceasta mediere pentru a indeplini una din conditiile puse de judecatoare pt a se putea judeca cauza.
Insa nu inteleg de ce avocatul reclamantului care este platit sa il apere pe acesta ar avea interesul in cazul de fata sa fie impartial . In veci nu poate fi impartial atata timp cat a luat banii de la una din parti(reclamant) pt doua lucrui (mediere si reprezentare in instanta).
Va multumesc pentru raspunsuri dar nu vad cum avocatul poate fi si mediator in aceasi cauza si mai ales reprezentand reclamantul.
Va aparea sigur mediatorul in instanta insa ca si avocat pentru ca reclamantul are ca sediu de primire a documentelor din proces la biroul acestui avocat (in acelasi timp si mediator).
De ce spun acest lucru ?deoarece tot prin acest avocat m-a chemat si la notar sa autentific un inscris sub semnatura privata.
Deci nu o sa ma prezint la aceasta sedinta.
Va multumesc pentru raspuns .
Buna ziua ,
Sunt parte intr-un proces (parat) si am fost instiintata printr-o scrisoare sa merg in alta localitate la un cabinet de mediator la ,, sedinta de informare privind beneficiile medierii".
Problema este ca ca acel mediator il reperzinta ca si avocat in cauza pentru care sunt chemata in instanta pe reclamant.
Pe scurt avocatul reclamantului e si mediator si reprezentant(avocat)al reclamantului.
Ce sa fac sa merg sau sa nu merg la mediere?
Pot folosi daca nu merg (la mediere) in instanta faptul ca mediatorul este in acelasi timp si avocatul reclamantului pentru a ma putea apara?
Va multumesc
Am luat legatura cu avocatul care a reprezentat-o(pe cea care mi-a facut testamentul) in procesul in care a avut castig in apel.
Am mers si la notar si acesta spune ca trebuie sa astept o anumita preioada(de pana la sase luni) pana pot practic sa fiu eu cea care pot primi intreaga mostenire cat si titul de mostenitor.
Avocatul este increzator si spune ca trebuie sa asteptam si redactarea scrisa a apelului insa trebuie sa continuam si cu acea cauza pe care a deschiso respectivul de aceasta data impotriva celei care mi-a facut testamentul adica a mostenitoarei propriu zise.
Ce ma surprins ca mi-a aratat si un dosar care cuprinde plangerea facuta de acesta(reclamant) si argumentele insa din cate mi-a aratat si inteles si eu in acel antecontract cu pricina care este de fapt un ,,inscris sub semnatura privata intitulat antecontract" apare semnatura vanzatoarei de doua ori insa diferita (in cel cu hotararea data cand era moarta o semnatura si o alta in antecontractul cuprins in dosarul ce cheama in judecata mostenitoarea si un singur martor), inscrisul-antecontractul spune avocatul nu este intocmit in fata unei autoritati publice, iar singura obligatie care si-o ia vanzatoarea este aceea ca pana in 20.martie 2012 sa incehie actul de vanzare cumparare fapt ce nu sa intamplat si a decedat in mai 2013).
Tin sa precizez ca in 2010 vanzatoarea avea 77 ani mai era ea in deplinatatea facultatilor mentale sa sa semneze acte de genul tinand cont ca a murit de atac cerebral .
Acum nu stiu ce sa fac sa am incredere in avocat sa merg pana la capat lupta ce a inceputo cea care mi-a lasat tot ce avea sau sa renunt.....
Va multumesc pentru raspunsuri si voi vedea ce voi face,cum voi proceda.
A ramas cauza la Apel in care se sepcifica :,,Admite apelul. Desfiinţează sentinţa. Respinge acţiunea pentru lipsa capacităţii de folosinţă a pârâtului. Cu recurs.".In Fond a castigat respectivul judecandu-se la o alta judecatorie decat cea pe raza careia se gasea atat terenul cat si domiciliile atat al paratei(sora celei care mi-a facut testamentul) cat si al reclamantului.
Sa deschid succesiune banuiesc la notar? Nu am facut- pana acum.
Pot face aceasta succesiune la orice notariat?
Astfel chiar daca el a actionat-o in judecata pe aceasi cauza banuiesc ca trebuie sa iau legatura cu avocatul care a reprezentat-o si in apel pe defuncta.
Insa nu inteleg daca nu a avut castig la apel respectivul pe ce baza da in judecata din nou de aceasta data pe meostenitor pe aceasi cauza care inca se judeca(a ramas neterminata)?
Va multusesc anticipat....
Buna seara,
As avea o mica intrebare daca se poate.
Recent printr-un testament am primit de la o persoana intreaga avere mobila si imobila a acesteia.Aceasta persoana nu a avut copii nu a fost casatorita , a avut o sora care de asmenea nu a avut copii nu a fost casatorita si a decedat, in fapt ambele au decedat(inclusiv parintii acestora).
Am tot de la aceasta persoana certificate de mostenitor atat dupa parintii acesteia cat si dupa sora ei ,cat si testamentul lasat de tatal acestora in 1956 la moartea sa.
Problema este urmatoarea.
Dupa moartea surorii ei(adica a persoanei care mi-a facut testamentul) a aparut un individ cu o hotarare ce tinea loc de act autentic ca ar fi cumparart pe baza unui antecontract dreptul din casa si 1000 mp teren al surorii celei care mi-a facut acest testament.
Persoana care mi-a facut testament a contraactionat in instanta prin apel ca si mostenitoare pe cel cu hotararea si i sa admis apelul chiar mentionadu-se ca desfiinteaza hotararea pe baza lipsei capacitatii de exercitiu.
Pana sa se dea hotararea la apel respectivul a actionat iarasi in instanta de data aceasta pe sora mostenitoare care a facut apelul, pe aceeasi cauza ca sa i se dea o hotarare ce tine loc de act autentic....
Din pacate a decedat si cea care mi-a facut testamentul astfel respectivul nemaitinand cont de nimic sa si mutat in casa cu pricina ,litigiu.....
Ca si unuica mostenitoare(asa cred parere personala ) ce o sa se intample de acum ?
O sa fiu nevoita sa merg eu in continuare in instante sau ce trebuie facut ?
Mentionez totul pleaca de la acel antecontract incheiat asa zice el in 2010, pe care mi-l tot flutura prin fata si imi spune ca el e proprietar .
Sper sa ma fi facut inteleasa .
Scuze de deranj.