avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2176 soluții astăzi
Forum Activitate horatiuV

Activitate horatiuV

Dumneavoastră ati efectuat un contract de schimb perfect legal, întrucât contractul de schimb este consensual. Problema este ca întrucât valoare autoturismelor depășește valoare de 250 de lei și contractului de schimb i se aplica corespunzător dispozițiile contractului de vânzare, acesta nu poate fi probat decât prin forma scrisa. Iar dumneavoastră nu ați încheiat contractul în forma scrisa.
În aceste condiții dumneavoastră ați putea să formulați o cerere în instanta prin care sa cereți anularea schimbului pentru vicii aparente și ascunse ale bunului (în cazul viciilor ascunse ar trebuii sa duceți mașină la un service și sa va facă sa un întreg diagnostic asupra ei), și bineînțeles ar ajuta dacă ați notifica persoana de la care ați luat mașină asupra viciilor, într-un mod care sa arata ca a-ți făcut aceasta notificare (email, posta, sau în cel mai rău caz prin sms) și sa ii cereți revoluționa schimbului, și restituire prestațiilor.
Asta pe parte civila.
Daca s-a facut verificarea regularitatii actului de sesizare facuta pe legea veche, se va intra in camera preliminara sau nu
Daca s-a facut verificarea regularitatii actului de sesizare facuta pe legea veche, se va intra in camera preliminara sau nu ?
Răspuns la discuția Restituire taxa de timbru
va multumesc,
Răspuns la discuția Restituire taxa de timbru
deci in cazul unui partaj judiciar dintre soti, daca actiunea este deja introdusa in instanta, dar totusi conflictul se rezolva prin mediere, se poate cere sau nu restituire totala sau partiala a taxei de timbru deja achitate?
"Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, plătită pentru învestirea acesteia, cu excepţia cazurilor în care conflictul soluţionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje şi cauze succesorale. "

sintagma partaje si cauze succesorale se refera numai la partajele succesorale sau la toate partajele, inclusiv partajul judiciar?

Adica, daca se incheie un acord de mediere cu privire la o cauza de partaj judiciar, se poate cere restituirea taxei de timbru sau nu ?
Buna Ziua,

In baza carui articol din N. C. Pr. CIv. se poate adauga un nou capat de cerere, la o actiune introdusa deja in instanta?

Mai precis, m-ar interesa daca introducerea unui nou capat de cerere se poate face in baza dispozitiilor art. 204 din N. C. Pr. CIv?

Va multumesc mult,