avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate anarylia

Activitate anarylia

Buna la toti!
dupa cum am promis ca revin vineri cu detalii, am revenit.
Din pacate, s-a rezolvat doar o problema din 3: mi-a inregistrat cererea pt. neplata cat lipsesc de la domiciliu.
In rest, toate vechi: n-a vrut nici azi sa-mi incaseze intretinerea decat daca platesc si reparatia aia cu pricina, a tipat, zbierat si in final a iesit din birou sa nu mai discute cu mine.
am vorbit si cu presedintele asociatiei si nu-l intereseaza, el e doar cu rol figurativ in asociatiei si ca daca lista e facuta, asta e.
am trimis online o reclamatie la ANPC si le-am explicat cum sta situatia, iar daca ei imi spun ca trebuie sa platesc tot la un loc, asa cum zice administratorul, asa voi face.
In final, am si eu o intrebare, asa, de bun simt : daca vreunul din dumneavoastra e obligat sa plateasca o reparatie a unui interfon pe care nu l-a folosit ( nu am cartela de acces la el, interfonul meu din casa e conectat la interfonul de la cealalta scara) si nici nu-l poate folosi vreodata, ar plati? Intreb si eu. :(

multumesc tuturor!
O zi calduroasa va doresc!
multumesc frumos elga50 si adriantot( voi printa legile cu pricina sa le am la indemana) !
In sfarsit am priceput si eu ceva :)
cu alte cuvinte, administratorul a facut abuz in functie, s-ar putea zice.
germanalex si mottofreee fara suparare, n-ati inteles corect problema: pe scurt, nu suntem TOTI trecuti pe lista pt plata reparatiei. Doar cei trecuti ca locuind pe scara B sunt obligati de administrator la plata, scara A, conform administratorului, nu trebuie sa plateasca nimic ( asa s-a procedat pana acum ) iar eu, dupa 14 in care am locuit pe scara A, sunt trecuta acum ca as locui pe scara B. Cuvantul " comun" a aparut atunci cand am intrebat admin de ce sunt trecuta pe alta scara dupa 14 ani si mi-a raspuns, ca fiind scari comune pot fi trecuta oriunde. ASTA E PROBLEMA.
Pt. acoperis si demisol fiind la comun, am platit TOTI, fara comentarii.
In rest: curent scara, zugraveli, usa, femeie de servici si altele, fiecare scara cu treaba ei.

vineri voi scrie ce s-a rezolvat si pana atunci voi incerca sa iau legatura cu presedintele.

multumesc inca o data tuturor!
o zi frumoasa va doresc!
multumesc frumos tuturor pt. raspunsuri

sincer, n-am inteles mare lucru - fara suparare!
toti ati abordat doar subiectul cu plata reparatiei, daca da sau ba dar celelalte probleme au ramas inca in ceata
da, s-a tinut cont pana acum de scari si se tine in continuare, nu platim reparatiile la comun, fiecare scara cu treaba ei, din cauza asta am eu probleme, ca am fost repartizata dupa ochi la alta scara, fara sa se tina cont de acte , sunt singura de la scara A repartizata acum la scara B . in urma cu 8 ani cand s-a infiintat asociatia, repartizarea pe scari s-a facut dupa acte, era alt administrator atunci.

vineri trebuie sa merg din nou ,deci m-ati ajuta foarte mult daca m-ati lamuri in urmatoarele lucruri :

1. Legea da voie administratorului sa ma oblige sau DOAR sa ma dea in judecata cand nu vreau a platesc o reparatie? ( m-a obligat sa platesc si reparatiile daca vreau sa-mi incaseze intretinerea)
2. Legea obliga administratorul sa incaseze cand vin sa platesc intretinerea sau ii da voie sa ma refuze cum s-a intamplat?
3. Legea ii da voie sa-mi refuze cererea pt. neplata pt lunile cand voi lipsi ? Ca mi-a refuzat-o cand i-am cerut nr de inregistrare sa fiu sigura ca n-am probleme in toamna cand ma intorc.

Ma intereseaza doar ce-i da voie egea , nu ce poate face dupa bunul plac, la urma urmei ii platesc si eu salariul si nu-mi convine sa-si bata joc de mine ( cand am intrebat-o ce face pt. mine, ca locatar, de cei 6 lei/luna pe care ii dau, mi-a raspuns: "6 lei? iti cumpar hartie igienica". chiar asa am ajuns? ).

multumesc frumos
o zi placuta va doresc!
awalentina: e asociatia de proprietari a blocului-camin, un bloc in care se intra pe doua scari dar in interior, toate cele 20 garsoniere de pe fiecare etaj comunica intre ele, un colidor lung de , nu stiu, 20m.
adriantot: nu prea inteleg : buletinul, contractul de cumparare si altele, nu sunt facute si ele dupa niste legi? cum sa nu conteze actele? doar la impozit conteaza? de cand o lista, facuta de un vecin ( cenzorul: tu locuiesti pe scara A, tu pe B, simplu, iar lista e sfanta pt administrator ) e mai presus de lege? adica fiecare poate sa-mi schimbe mie adresa dupa bunul plac, asa, pur si simplu? nu era normal si corect sa se consulte mai intai si copiile de buletin ale locatarilor, copii din Dosarul Locatarului pe care il avem? e ciudat :(
ynocentta: nu-i doar o scara de intrat in bloc, sunt doua, deci nu-i " comuna" decat, logic, doar pt. jumatatea blocului
elga50: pana acum, de 14 ani, am platit NUMAI pt prima scara, ( reparatii usa, interfon, geamuri sparte, zugraveli, becuri, etc) adica cea din buletin, dar nu am cum sa dovedesc asta ( exact asa mi-a spus si administratora) deoarece pe chitante nu se specifica detaliat ce reprezinta banii aia ( salubritate, apa, fond de rulment, curent scara sau mai stiu eu ce )iar pt. reparatiile extra, nu primim niciodata chitanta separat, cum cere legea. chitantele nu au macar stampila jos, la semnatura, au numele pe jumatate, adresa pe sfert, asa sunt completate. Pe o singura chitanta a scapat si mi-a trecut si scara.
280366: ai dreptate, e vorba de reparatiile usii de la intrare de la a doua scara, nu stiu de fond de raparatii, avem fond de rulment luna de luna 5lei/pers., suntem 80, deci 400 lei/ luna, in fericitul caz ca platesc toti :)

Multumesc frumos pt. raspunsuri,

Intre timp am mai vorbit cu alt administrator de bloc, am intrebat-o cum procedeaza ea legal in cazul asta si mi-a spus
1. ca actul bate lista ( unde lege nu-i tocmeala)
2. ca chitantele nu sunt completate asa cum cere legea: nume intreg, adresa intreaga si detaliat ce reprezinta banii
3. pt. fiecare lucrare trebuia data chitanta in care sa specifice ce reprezinta
4. e OBLIGATA de lege sa-mi incaseze banii pe intretinere cand vin sa platesc ( apropos, nici unul nu ati pomenit de asta si-s in ceata :( ) iar pt celelate cheltuieli ( reparatii, zugraveli) pe care nu vreau sa le platesc are dreptul, prin lege, sa ma dea in judecata.
5. In final, e obligata sa cheme cenzorul care a facut lista, presedintele de asociatie sa ne explice pe ce baza am fost repartizati pe scari si politia si asa trebuie sa se rezolve.

Multumesc in ca o data,
O zi racoroasa va doresc!
Buna ziua,
este legal sa platesc reparatiile la ambele scari, intr-un bloc cu doua scari ce comunica intre ele, desi pe buletin figurez doar pe o scara ( normal), contractul e doar pe o scara iar impozitul il platesc la adresa de pe scara respectiva ????
Administratorul de la asociatia de proprietari ma obliga la acest lucru, altfel nu-mi incaseaza cheltuielile pe luna respectiva si daca aman plata mi se adauga penalitati mult si bine ...
Cu multumiri anticipate, astept raspuns
O zi placuta!
Multumesc.
Cat despre titlu, am uitat sa pun semnul intrebarii, cred ... Sorry!
Multumesc pt raspuns.
Intrebarea de baza era: nu erau obligati sa ma informeze ca linia de credit si contul sunt doua lucruri diferite? Asa, ca pt cei neinitiati ...
Buna,
am o intrebare pt specialisti: cand imi inchid o linie de credit nu trebuie sa fiu anuntata sau intrebata daca vreau sa-mi inchid si contul aferent? Eu n-am stiut ca-s doua lucruri diferite ( nu le am cu bancile) si atunci cand mi-am inchis linia de credit am crezut ca am scapat de BRD, dar acum am aflat ca defapt nu mi-am inchis si contul si deci am de plata peste 100 lei pana acum, dar nimeni nu mi-a spus atunci ca trebuie sa-mi inchid si contul. Nu erau obligati sa ma informeze??? De unde sa stiu eu ca-s doua lucruri diferite? Asa ca inainte de a merge sa-mi platesc comisionul de administrare, vreau sa merg informata. Cam tarziu, dar ... asta e.:(
Multumesc anticipat pt raspuns!
Răspuns la discuția Concediere abuziva
@freeelis, multumesc frumos!
"teoria e buna, praftica ne omoara".
cum scriam si mai sus, nu vreau sa am de-a face cu instanta, vreau sa nu ma afecteze pe viitor aceasta concediere indisciplinara.
M-a anuntat sa vin duminica la lucru, in locul lui, i-am spus ca nu pot veni, ca nu ne-am inteles pt program duminica (lucram in ture de 14h/zi cu alta colega, luni-sambata) nici verbal nici in scris, sambata seara am terminat tura fara sa-mi mai spuna ceva pt programul duminica iar duminica dimineata am primit sms sa nu ne mai prezentam luni la lucru. Nu ne-am mai prezentat la lucru. simplu. acum aflu ca ne desface CIM indisciplinar pt neprezentare la lucru. Cu toti fostii colegi a procedat asa, concediere verbala sau sms si apoi indisciplinar pt neprezentarea la lucru, fara salariu, fara somaj, nu stiu cine a semnat in locul lor, ei SIGUR nu.
Nu vom semna nimic. Stim ca nici salariul restant pt zilele lucrate luna asta nu-l vom mai primi. De somaj nici vorba, nu ca nu m-as incadra ... deci... cu pilele lui la ITM n-am avea nici o sansa, in instanta nu vom merge, dar din moment ce nu ne va afecta pe viitor tot e bine. E si un bine in tot raul asta.
Multumesc foarte mult tuturor pt raspunsuri.
O seara calduroasa va doresc!
Răspuns la discuția Concediere abuziva
multumesc pt raspunsuri.
Dar, conform programarii, NU eram de serviciu.
La serviciu , in continuare nu mai pot merge, are deja pe cineva acolo in locul nostru, am fost ieri si am "discutat" despre motivul neprezentarii duminica la lucru, (desi stia din timp ca n-o sa venim duminica ) si era suparat foc si para ca nu i-am facut favorul asta. Greseala noastra a fost ca n-am discutat atunci si despre incheierea CIM, eram toti prea nervosi sa mai continuam, azi am aflat de la contabila ce instructiuni a primit in legatura cu noi si ne-a sfatuit sa mergem cat mai repede sa-l convingem sa ne desfaca CIM cu acordul partilor, art55/b, dar in caz ca nu accepta, sa-l lasam in plata Domnului? Adica ne va dauna la viitorul loc de munca?
@smochina: multumesc frumos pt raspuns, dar n-am vrea sa ne incurcam cu tribunalele, nu ne permitem financiar, seful are pile si acolo, deci ... si unde mai pui ca oricum, n-o sa ne primim nici salariul restant, ( somaj? :)) ) nici un fost coleg nu si l-a mai primit. Cum a procedat cu toti, asa va proceda si cu noi, vrem doar sa plecam fara scandal prea mare.
Multumesc tuturor!