avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

buna ziua tuturor,
am fost concediata pe motiv ca nu m-am prezentat duminica la lucru (desi nu aveam intelegerea asta nici scrisa nici verbala) si nici ieri ( am primit un sms duminica de la sef sa nu ma mai prezint luni la lucru) iar fostul sef vrea sa-mi desfaca ctr ind de munca indisciplinar. e corect???? trebuie sa semnez astfel de acte??? nu mi-am respectat obligatiile? am nevoie URGENT de un raspuns, deoarece trebuie sa semnez cat mai repede actele si nu stiu ce sa fac.
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 14 Ianuarie 2014
Buna ziua, va trebui sa primiti o notificare in care sa va precizeze motivul pt. care va desface contractul de munca, si nu un mesaj telefonic.Încetarea contractului individual de muncă

Art. 55

Contractul individual de muncă poate înceta astfel:

a) de drept;

b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;

c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
art.51 alin.(2) Contractul individual de muncă poate fi suspendat în situaţia absenţelor nemotivate ale salariatului, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă, precum şi prin regulamentul intern.
Multumesc frumos pt raspuns.
Deci, trebuia sa ma fi prezentat totusi la servici chiar si dupa primirea sms-ului?
Si daca imi desface ctr indisciplinar ( asa a procedat cu toti fostii colegi ) imi va dauna la viitorul loc de munca?
Noi ( suntem doua in aceasta situatie ) vrem doar sa "desfacem legaturile" cat mai repede cu putinta cu firma.
Multumesc anticipat pt viitoarele raspunsuri
prin lege nu avea voie sa pricedeze asa.nu semnati nimic.mergeti la ITM,faceti o sesizare scrisa cu tot ce s-a intamplat.ramaneti pe loc pana la raspunsul acestei sesizari.apoi ITMva actiona asupra acestei institutii prin lege.va veti primi toate drepturile ca salarat incepand de la plata zilelor de concediu neefectuat, plata preavizului plus ca veti primi somaj.eu am patit asa ceva,dar altfel.m-am prezentat la serviciu si m-a luat de la usa cu''poti pleca ca nu mai am nevoie de tine''!!!.....sau ''de maine sa nu mai vii''!!!..''de ce sefu , pe ce motiv???''...si el scurt ''asa vreau eu''....deci mergeti la ITM.....succes!
Programul de lucru este stabilit de angajator. Daca, conform programarii, erati de serviciu, atunci ar fi trebui sa va prezentati la serviciu, chiar daca e o intr-o zi de week-end. Pentru aceasta se acorda spor la salariu si zi libera.
Pana cand vi se vor comunica actele de desfacere a CIM va trebui sa va prezentati la serviciu, tocmai pentru a nu avea absente nemotivate, indiferent de sms-urile angajatorului.
Daca in contract nu se prevede faptul ca se lucreaza si in week, atunci concedierea este ilegala .Mergeti la lucru , altfel intrati in comisie pentru absente nemotivate si o sa va desfaca contractul de munca.Daca insista sa va dea afara, fara un temei legal mergeti la itm depuneti o plangere apoi daca tot va da afara mergeti in instanta,litigiile de munca sunt scutite de timbru.Nu semnati nimic!

Alte discuții în legătură

Am fost concediat prin sms pentru că m-am certat cu o colegă. este legal ce mi se întâmplă? Costel r Costel r Mi sa transmis prin sms de patronul firmei unde lucrez, că sunt concediat motivul fiind o ceartă cu o colegă. Dati-mi un sfat va rog. (vezi toată discuția)
Concediere tavitatavita tavitatavita Am renuntat a ma mai prezenta la munca in urm darii mele afara Verbal, considerand ca om ca mai presusus de demnitatea mea nu exista altceva mai de pret ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca bmariana58 bmariana58 Buna ziua,am fost an gajata la o societate comerciala timp de un an jumate ,pe data de 25 octombrie2010 le-am spus verbal ca pe data de 1 noiemb. vreau ... (vezi toată discuția)