avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Buna ziua,am fost an gajata la o societate comerciala timp de un an jumate ,pe data de 25 octombrie2010 le-am spus verbal ca pe data de 1 noiemb. vreau concediu de odihna si dupa terminarea lui no sa mai pot veni la munca din motive personale.pe data de 26 noiemb. primesc prin posta o (fituica)nu pot sa o numesc altfel , an care scria sa ma prezint la punctul de lucru s-au la sediul firmei, eu nu am prezentat stiind ca le spusesem ca nu mai pot veni la munca.an data de 10 noiembrie primesc dispozitie de desfacere a contractului de munca cu art61 lit.a..adica indiscplinar:Oce am facut rau... de ce indisciplinar???
Cel mai recent răspuns: bmariana58 , utilizator 12:04, 11 Decembrie 2010
trebuia sa scrie in decizie pe ce motiv vi s-a desfacut disciplinar, cred ca pe absente nemotivate....Trebuia sa faceti in scris...
pai care absente,din moment ce leam spus sa isi caute pe altcineva ancepand de pe 25 pana la da de 1 noiembrie ce am intrat in concediu,si mai scrie ca pe data de 1-12-2010 expira preavizul de 20 de zile---care preaviz?
Puteti contesta in instanta decizia de concediere ? ... dvs ati facut cererea in scris de incetare a raportului de munca?
nu am facut scris nimic,numai cerere de concediu de odihna,in rest am zis ca nu este o tragedie daca nu ma prezint pentru celelalte demersuri..alta cale de ancheiere a contractului de munca nu era?din moment ce nu am facut nimic rau la loccul de munca!! se poate modifica dispozitia de desfacere a contractului de munca??
Se poate numai daca este de acord angajatorul ... neexistand nicio cerere din partae dvs de incetare a c.i.m., atunci angajatorul a procedat la desfacerea disciplinara ... posibil ca acea decizie sa fie lovita de nulitate absoluta, daca nu s-a efectuat procedura cercetarii disciplinare prealabile.

Alte discuții în legătură

Drepturile unui angajat cand este dat afara fara motiv. ce trebuie sa fac alexandra1002 alexandra1002 Buna ziua! Am si eu o intrebare legat de o concediere . Incep prin a povesti cu inceputul sotul meu a lucrat la un restaurant cu functia \"pizzar\" anul ... (vezi toată discuția)
Concediere tavitatavita tavitatavita Am renuntat a ma mai prezenta la munca in urm darii mele afara Verbal, considerand ca om ca mai presusus de demnitatea mea nu exista altceva mai de pret ... (vezi toată discuția)
ajutor-concediu fara plata in preavizul de concediere Roxy30 Roxy30 Buna ziua. Sunt utilizatoare noua pe acest forum si am si eu nevoie de cateva sfaturi privitoare la trimiterea in concediu fara plata cand salariatul deja ... (vezi toată discuția)