avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR-Concediu fara plata in preavizul de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR-Concediu fara plata in preavizul de concediere

Buna ziua.
Sunt utilizatoare noua pe acest forum si am si eu nevoie de cateva sfaturi privitoare la trimiterea in concediu fara plata cand salariatul deja este in preavizul de concediere,
In fapt salariatul a fost preavizat ca incepand cu data de 01.06.2010 se afla in perioada de preaviz ca urmare a restructurarii-desfintarii postului.
Problema este ca salariatul respectiv nu s-a mai prezentat la serviciu
, la sfarsitul lunii ii expira preavizul si trebuie sa ii fac decizia de concediere cu art. 65 (1) pentru a fi trimis in somaj.
Mentionez ca nu vreau sa ii inchid indisciplinar, ci dupa inchiderea cartii de munca salariatul sa poata beneficia de somaj.
Cum pot face ca sa fie bine?Cum va figura el in pontaj in aceasta perioada ? in concediu fara plata ?
Sa il pun sa faca o cerere de concediu fara plata pe aceasta perioada?Ca sa poata avea continuitate din ziua in care el a fost preavizat si pana la sfarsitul preavizului?
Va multumesc mult si astept sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 30 Iunie 2010
Puteti sa il puneti absent, sau daca el este de acord poate sa intocmeasca o cerere de concediu fara plata.
In situatia dumneavoastra trebuie sa il treceti 10 zile ca prezent (cele 4 ore libere pt a cauta alt servici) si doar 10 zile absent sau in concediu fara plata.

Puteti sa-i desfaceti linistita contractul cu 65(1)...probleme sunt cand angajatii se prezinta la lucru si se desface contractul disciplinar....adica atunci cand luati un drept al angajatului puteti fi trasa la raspundere, dar cand dai un drept pe nedrept nu comenteaza nimeni.
Bafta
Multumesc mult pentru lamurire.Eu una eram intr-o mare dilema si parerile erau impartite.Mi s-a comunicat ca concediul fara plata suspenda preavizul si nu mai stiam cum sa procedez.Inca o data multumesc.

Pentru a evita confuziile il puteti trece in pontaj cu AAN - absenta autorizata neplatita ( invoire).
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Ank27, utilizator
Pe perioada CFP , c.i.m. este suspendat ... prin urmare, preavizul este suspendat ... În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
Atunci daca concediu fara plata nu se poate, cum pot proceda sa fie bine si pentru firma si pentru salariat?
Vreau sa ii inchid cu 65(1) contractul de munca ca sa poata beneficia de somaj.Salariatul nu mai vrea sa vina la serviciu in aceasta perioada.
Este bine sa trec in pontaj invoire si concediu de odihna in aceasta perioada , daca am cerere din partea salariatului?
Astept un sfat.Este urgent..:((
#-o
Multumesc mult pentru intelegere

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preavizul de concediere Roxy30 Roxy30 Buna ziua am si eu o mica problema si sper ca ma puteti ajuta. Am un salariat pe care vreau sa il trimit in somaj.I-am dat preaviz de 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
Preaviz si co in caz de concediere valery_70 valery_70 In data de 22.07.2008 am fost anuntati ca firma nu ne mai poate asigura de lucru din 23.07 si ne concediaza .Va rog sa-mi spuneti daca avem dreptul la ... (vezi toată discuția)