avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in preavizul de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in preavizul de concediere

Buna ziua am si eu o mica problema si sper ca ma puteti ajuta.
Am un salariat pe care vreau sa il trimit in somaj.I-am dat preaviz de 20 de zile lucratoare.dupa doua zile de la preaviz a venit si si-a facut cerere pentru concediu de odihna.Seful vrea sa il acorde.
Din cate stiu un salariat nu poate fi concediat in timpul in care isi efectueaza concediul de odihna.Acest salariat il solicita dupa ce ce a fost preavizat....asta inseamna ca putem sa il lasam sa isi efectueze concediu de odihna in aceasta perioada?
Eu una sunt intr-o mare dilema si nu stiu cum sa procedez.
Va multumesc pentru indulgenta si sfaturi anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxy30 , utilizator 13:02, 29 Iunie 2010
Fii mai explicita ,daca s-a terminat perioada de preaviz,inseamna ca nu mai este deja salariatul vostru;
Trebuie sa-i acordati si CO dar iI dati banii pt CO si operati incetarea raportului de munca
Daca CO este pt anul in curs ,sunt 21 de zile de CO cf Codului Muncii si ii acordati doar pt 6 luni lucratoare CO adica 10-11 zile;
Daca CO este pt anul 2009 dati-i banii pt CO si inceteaza raportul de munca;
Revin cu completari. Salariatul se afla inca in preaviz,expira pe data de 02.07.2010. el a fost preavizat ca incepand cu data de ...se afla in preaviz iar la data de 02.07.2010 ii exipra preavizul si i se va inchide contractul de munca cu art 65 (1).
Eu pot sa il trec in pontaj in concediu de odihna in aceasta perioada.ma refer la zilele de concediu la care are dreptul pe anul 2010. Mentionez ca salariatul si-a facut cerere de concediu de odihnala doua zile dupa ce a fost preavizat si seful este de acord sa il acorde.
Dilema mea este urmatorea poate efectua concediul de odihna in preaviz?il pot acorda lucrul acesta si sa ma incadrez in normele juridice? fara a face vre'o greseala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz pt restructurare ContSters88537 ContSters88537 Buna ziua, In perioada preavizului pt restrucurare, concediul de odihna se acorda cu acordul partilor sau este dreptul angajatului? Se scad cele 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Preaviz nisico nisico Buna seara Intrebare: angajatorul are dreptul sa oblige un angajat sa-si efectueze, pe perioada preavizului, concediul de odihna ramas neefectuat pe anul in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cdanut cdanut Buna ziua, Am si eu o situatie cu o persoana caruia i se desface contractul de munca pe motiv de reorganizare, este in preaviz, si mai are 6 zile de concediu ... (vezi toată discuția)