avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Am renuntat a ma mai prezenta la munca in urm darii mele afara Verbal, considerand ca om ca mai presusus de demnitatea mea nu exista altceva mai de pret .Chestia este ca a trecut deja 2 sapt si m-am interesat la itm si eu figurez ca angajata.Dupa darea mea afara VERBALA ( care nu mai este recun acuma), mi se cere sa mi dau demisia.Chestia este ca eu nu am vrut sa plec ci mi s a impus prin fel si chip asta si de aceea astept o decize de concediere care se pare ca nu mai vine( adevarul ca nu prea are cu ce a ma da afara, in afara absentelor nemotivate). In cat timp de cand nu m-am prezentat la munca se poate desface contractul? Poate sa vrea nu mai mi se desfaca contractul de munca si sa astepte asa la nesfarsit sa mi dau eu demisia???Cu ce ma afecteaza acest lucru in afara faptului ca ma poate da afara pe motiv disciplinar?
Cel mai recent răspuns: tavitatavita , utilizator 19:06, 25 Iulie 2014
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate când cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

Depinde de reg.intern al angajatorului referitor la cate absente nemotivate se constituie fapta ca fiind abatere disciplinara.

Incetarea disciplinara a ac.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

De asemenea, concedierea disciplinara nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.
Este legal sa fiu concediata pe motiv indisciplinar -absente nemotivate, desi eu nu am mai venit la munca deoarece am fost hartuita, data afara verbal-fiind umilita si fiindu-mi ingradit astfel dreptul la munca, demnitatea in munca, egalitatea in sanse( eram pusa sa repar greseli care nu erau fc de mine), firma care trebuia sa o sanctioneze pe ea m a sanctionat in final tot pe mine nevinovata.Nu exista nici o lege care sa apare angajatul de asemenea abuzuri? Este normal ca sa ti falsifice demisia sa nu mai recunoasaca ca m-a concediata,.Cum as mai fi putut veni eu la munca dupa tot ce mi s-a intamplat?Am facut pv in care am spus tot ce s-a intamplat si nu s-a luat nici o masura impotriva ei, ci mie mi s-a realocat postul la o alta unitate? Este normal?I am spus ca vreau dc sa scap de firma lor si ca imi vreau dreptul la somaj, dar se pare ca nici de acesta nu voi beneficia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost concediat prin sms pentru că m-am certat cu o colegă. este legal ce mi se întâmplă? Costel r Costel r Mi sa transmis prin sms de patronul firmei unde lucrez, că sunt concediat motivul fiind o ceartă cu o colegă. Dati-mi un sfat va rog. (vezi toată discuția)
Ajutor!!! vor sa ma dea afara! tintadanut tintadanut Sunt amenintat de sefi, ca daca nu vin la ore suplimentare de acasa voi fi dat afara indisciplinar. Daca ma dau afara asa mai am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Insarcinata- probleme la locul de munca lilu2014 lilu2014 Am urmatoarea problema. Am lucrat la un magazin din aprilie pana in octombrie, cand acesta a intrat in renovare. In decembrie mi-am anuntat sefa ca sunt ... (vezi toată discuția)