avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor!!! Vor sa ma dea afara!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor!!! Vor sa ma dea afara!

Sunt amenintat de sefi, ca daca nu vin la ore suplimentare de acasa voi fi dat afara indisciplinar. Daca ma dau afara asa mai am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 23 Noiembrie 2013
1. Munca suplimentară poate exista numai în prezența unei solicitari a angajatorului către salariați, nu din propria inițiativă a acestora din urmă.

2. Munca suplimentară nu poate fi făcută decât cu acordul salariaților, cu excepția cazurilor de forță majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecințelor acestora

Din Codul Muncii :

Art. 120.
(1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Art. 121
(1) La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz.
(2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz, este interzisa, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

3. Nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentara se sanctioneaza cu o amenda de la 1500 lei la 3000 lei, conform art. 260 alin.1 lit. c din Codul Muncii, de catre inspectorii ITM.

4. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

5.. Numai incetarea c.i.m. din motive neimputabile dvs va da posibilitatea sa beneficiati de somaj. Astfel, demisia, concedierea disciplinara , incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu va da posbilitatea de a obtine indemnizatie de somaj, intrucat sunt considerate motive imputabile salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiective de performanta individuala LucianT LucianT Este OK sa treci in [b]fisa de evaluare[/b] la [b]obiective de performanta individuala [/b]prestarea de ore suplimentare in cursul saptamanii de lucru si in ... (vezi toată discuția)
Program de munca suplimentar Catalin_Paul Catalin_Paul Te poate obliga angajatorul prin contract sa stai peste program ? (vezi toată discuția)