avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obiective de performanta individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obiective de performanta individuala

Este OK sa treci in fisa de evaluare la obiective de performanta individuala prestarea de ore suplimentare in cursul saptamanii de lucru si in zilele de repaus,iar in cazul neefectuarii in totalitate sa depunctezi angajatul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ligadiangeli , utilizator 15:55, 2 Februarie 2012
Nu este legal deoare in Codul Muncii sunt prevazute urmatoarele:
ART. 120
(1) Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, prevăzută la art. 112, este considerată muncă suplimentară.
(2) Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.
ART. 121
(1) La solicitarea angajatorului salariaţii pot efectua muncă suplimentară, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115, după caz.
(2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilită potrivit prevederilor art. 114 sau 115, după caz, este interzisă, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca suplimentar Catalin_Paul Catalin_Paul Te poate obliga angajatorul prin contract sa stai peste program ? (vezi toată discuția)
Contranct angajare. kenno18 kenno18 Buna ziua, Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La ... (vezi toată discuția)