avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contranct angajare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contranct angajare.

Buna ziua,
Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La completarea fisei medicale se specificau 8 ore pe zi , dar din discutile avute cu angajatorul programul este de 12 ore pe zi , zilnic. Ce articole trebuie specificate in contractul pe care urmeaza sa il semnez , salariu fiind minimul pe economie ? O parere.
Cel mai recent răspuns: kenno18 , utilizator 08:40, 5 Decembrie 2013
Nu se specifica niciun articol in c.i.m.

Verificati bine textul din contract care se refera la durata timpului de munca.

Daca este trecut 8 ore/zi , atuncii ceea ce depaseste aceasta durata este considerata munca suplimentara.

Munca suplimentară nu poate fi făcută decât cu acordul salariaților, cu excepția cazurilor de forță majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecințelor acestora

Plata muncii suplimentare se face în bani numai în cazul în care compensarea prin timp liber plătit nu este posibilă în cele 60 de zile ulterioare efectuării muncii. În acest caz, angajatorul va trebui să plătească salariatului un spor de minimum 75% din salariul de bază, proporțional cu orele suplimentare lucrate.

Codul Muncii
Art. 120.
(1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Art. 121
(1) La solicitarea angajatorului salariatii pot efectua munca suplimentara, cu respectarea prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz.
(2) Efectuarea muncii suplimentare peste limita stabilita potrivit prevederilor art. 114 sau 115, dupa caz, este interzisa, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Buna ziua.Cat timp este valabila fisa medicala de angajare avand in vedere ca am lucrat o singura zi(zi de proba) si nu am decat o copie a acesteia.Ma pot angaja fara sa mai fac alta fisa medicala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiective de performanta individuala LucianT LucianT Este OK sa treci in [b]fisa de evaluare[/b] la [b]obiective de performanta individuala [/b]prestarea de ore suplimentare in cursul saptamanii de lucru si in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are salariata gravida, pana se elibereaza raportul de evaluare a riscurilor la locul de munca? miha_ela_u miha_ela_u Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca are angajatorul dreptul sa ma oblige, prin programarea de lucru, sa lucrez 11 ore in loc de 8 cat e pe contract, ... (vezi toată discuția)