avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate vargae72

Activitate vargae72

OK. Multumesc!
Nu este vorba de contract de mandat ci de un contract de consultanta intre cele doua firme, obiectul contractului fiind, consultanta in domeniul INVESTITII – dezvoltare proiecte privind accesarea de fonduri europene si urmarirea implementarii, arhitecti, avize, autorizatii, constructori, achizitii teren, etc. Din partea vanzatorului (proprietarul terenului - persoana fizica) exista o imputernicire notariala prin care imputerniceste persoana fizica, reprezentantul legal al firmei de consultanata, (firma care reprezinta cumparatorul) sa-l reprezinte si sa semneze in fata notarului actul de vanzare cumparare. In acest caz ce implicatii are dubla reprezentare? Multumesc!
In vederea extinderii societatea a identificat un teren pentru constructia unor hale de productie. Terenul este compus din 30 de parcele, proprietari persoane fizice. In cele mai multe cazuri proprietarul este decedat si sunt mai multi mostenitori. Pana aici totul este clar si simplu. Societatea are un contract cu o firma de consultanta, care se ocupa de identificarea proprietarilor, face demersurile pentru lucrarile topografice, etc. Problema este ca cei mai multi dintre mostenitori care ar trebui sa fie prezenti la notar pentru semnarea contractului de vanzare-cumparare nu mai locuiesc in zona si vor sa imputerniceasca pe reprezentantul firmei de consultanta cu care avem contract, pentru a putea semna in locul lor in fata notarului, cu pretentia ca imputernicirea sa fie platita de noi. Este legal ca una si aceeasi persoana sa reprezinte cumparatorul ( societatea ) in vederea identificarii proprietarilor si a negocierii cu aceste persoane, pe de alta parte sa reprezinte vanzatorii in fata notarului in vederea semnarii contractului de vanzare-cumparare? Poate fi vorba de conflict de interese care sa duca de exemplu la nulitatea contractelor? Multumesc!
Multumesc frumos!
In cazul de fata este vorba de donatie in bani.Donatiile vor fi lunare, suma de bani fiind diferita de la luna la luna, in functie de posibilitati.
In acest caz se incheie un contract in fiecare luna, autentificat la notar, fiind stipulata suma care se va dona, sau se poate incheia un contract pe o perioada de un an, fiind mentionata faptul ca donatorul va dona o suma in functie de posibiltati, pentru sustinerea activitatii social - umanitare al fundatiei X?

Multumesc!
Buna ziua,

Se poate incheia contract de donatie intre doua fundatii?
Daca da, aceste contracte trebuie autentificate la notar sau sunt valabile doar cu stampila si semnatura reprezentantilor celor doua fundatii.

Multumesc!
Buna ziua,
Societatea a primit o adresa de infiintare a popririi asupra veniturilor din salarii pentru un angajat, de la AFP, fiind vorba de o suma foarte mare.
Angajatul este intr-o situatie materiala destul de dificila, nu are proprietati, locuieste intr-un apartament inchiriat.
Noi dorim sa ajutam angajatul societatii, prin faptul ca retinerea din salar sa fie cat mai mica. Codul de procedura civila prevede ca salariile pot fi urmarite până la 1/3 din venitul lunar net.
Nu stiu cum sa interpretez acest "pana la 1/3", adica se poate retine si o suma mai mica.
As vrea sa ajut angajatul, dar nu vreau ca el sau societatea sa aiba probleme pentru ca nu s-a retinut suma maxima de 1/3 din salariu.
Trebuie sa transmitem un raspuns referitor la infiintarea popririi si a sumei ce urmeaza sa viram lunar catre AFP?

Multumesc!