avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate florinelapana

Activitate florinelapana

Răspuns la discuția Concediu de odihna
Numar total de zile concediu conform CIM impartit la 12 si inmultit cu 2 (noiembrie si decembrie). Rezultatul se rotunjeste in favoarea salariatului
Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: am fost executata silit de catre Anaf pentru suma de 5000 lei reprezentand contributii sociale de sanatate. Pentru aceasta suma am castigat in instanta intoarcerea executarii silite. Numai ca, intre data emiterii hotararii judecatoresti si data comunicarii, Anaf a mai emis un titlu executoriu pentru suma de 998 lei reprezentand accesorii. Aceasta suma din urma am achitat-o imediat deoarece depusesem dosarul pentru Prima Casa si o instiintare de poprire pe cont din partea ANAF catre banca ar fi insemnat neaprobarea dosarului.
Intrebarea mea este cum pot recupera de la Anaf aceasta suma reprezentand dobanzi si accesorii intrucat suma initiala la care s-au calculat aceste accesorii a fost intoarsa de catre instanta.
Trebuie sa deschid un nou dosar in instanta si pentru aceasta?
Multumesc frumos
Buna ziua
Firma unde lucrez vrea sa achiztioneze aparatura electronica sh de la persoane fizice pe care sa o revanda ulterior. Cum procedam in acest caz, le retinem impozit la sursa vanzatorilor si le platim contributia la sanatate?
Multumesc frumos
Buna ziua
Firma unde lucrez intentioneaza sa achiztioneze de la persoane fizice produse second hand (aparatura electrocasnica, telefoane mobile). Inregistrarea contabila stiu ca se face pe baza de borderou de achizitie si NIR, insa trebuie sa platesc impozit retinut la sursa pentru aceste persoane, sau contributie de sanatate?
Multumesc frumos