avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Anulare penalitati si accesorii Anaf pentru debite ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Anulare penalitati si accesorii Anaf pentru debite castigate in instanta

Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: am fost executata silit de catre Anaf pentru suma de 5000 lei reprezentand contributii sociale de sanatate. Pentru aceasta suma am castigat in instanta intoarcerea executarii silite. Numai ca, intre data emiterii hotararii judecatoresti si data comunicarii, Anaf a mai emis un titlu executoriu pentru suma de 998 lei reprezentand accesorii. Aceasta suma din urma am achitat-o imediat deoarece depusesem dosarul pentru Prima Casa si o instiintare de poprire pe cont din partea ANAF catre banca ar fi insemnat neaprobarea dosarului.
Intrebarea mea este cum pot recupera de la Anaf aceasta suma reprezentand dobanzi si accesorii intrucat suma initiala la care s-au calculat aceste accesorii a fost intoarsa de catre instanta.
Trebuie sa deschid un nou dosar in instanta si pentru aceasta?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:45, 7 Noiembrie 2016
Este necesar sa promovati actiune in instanta cu obligatia de a face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare Lucian MIhai Lucian MIhai Buna ziua. In urma cu un an am primit o somatie de la ANAF ca figurez in evidenta fiscala cu suma de 3647 lei si pentru care s-a inceput executarea silitia. Eu ... (vezi toată discuția)
Mi s-a pus poprire pe cont de către anaf pentru o sumă din anul 2009, iar banca a virat banii. am posibilitatea să contest invocând prescripția? caradis caradis Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe cont de catre ANAF pentru o suma din anul 2009. Banca fara acordul meu a virat banii. Am fost la ANAF si dupa lungi insistente ... (vezi toată discuția)
Am câștigat un proces cu anaf, dar nu vor să-mi restituie banii pentru că în sentință nu scrie explicit ,,restituirea sumei executate”. vă rog să-mi spuneți ce am de făcut tomela tomela Buna ziua ! Pe scurt : la sfarsitul anului 2017 aflu intamplator de o decizie de impunere pentru plata CASS pentru anul 2012 ( desi firma la care lucrasem ... (vezi toată discuția)