avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mi s-a pus poprire pe cont de către ANAF pentru o ...
Discuție deschisă în Executare silită

Mi s-a pus poprire pe cont de către ANAF pentru o sumă din anul 2009, iar banca a virat banii. Am posibilitatea să contest invocând prescripția?

Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe cont de catre ANAF pentru o suma din anul 2009. Banca fara acordul meu a virat banii. Am fost la ANAF si dupa lungi insistente mi-au dat somatia si titlu executoriu . Titlu din 2009 somatia 2010. Eu nu am primit nimic acasa . Am posibilitatea sa contest invocand prescriptia? Si daca da pot cere si returnarea sumei de bani ? De asemenea vreau sa depun si o plangere penala impotriva celor care au incalcat legea . Multumesc .
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca credeti ca a intervenit prescriptia depuneti contestatie la.executare.
Este posibil.sa aveti dreptate.
Plangere penala nu are sens sa depuneti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult .
Contestație la executare și întoarcerea executării silite este soluția pentru acest caz.

Să le cereți și dobânzi fiscale.

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va gratiti sa cereti intoarcerea executarii deoarece trebuie sa si timbrati si aveti apoi posibilitatea de a cere daca castigati pe contestatie.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua .Banca este un executant de popriri pe baza legala si daca gaseste bani in cont ea nu intreaba , ea executa pentru ca in contractul incheiat cu dumneavoastra ii acordati acest drept ANAF nu mai trimite nimic acasa pentru ca a implementat SPV si acolo trimite toate actele , daca aveti SPV , ANAF te trimite sa verifici posta electronica si chiar daca nu exista acea executare o trimite de indata ce plecati de la sediu ,si din experienta cam greu sa invoci prescriptia pentru ca ANAF publica oficial la inceputul anului lista cu datornici o lista de sute de mii de contribuabili care ori nu stiu ori nu verifica ,Eu va doresc succes in lupta cu ANAF si va rog sa ne tineti la curent cu ce ati rezolvat , cu stima

Alte discuții în legătură

Executare anaf caradis caradis Buna ziua. Am fost executata silit de catre ANAF . Titlurile executorii emise in dosarul de executare au inscrise numai creante fiscale accesorii (dobanzi si ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare Lucian MIhai Lucian MIhai Buna ziua. In urma cu un an am primit o somatie de la ANAF ca figurez in evidenta fiscala cu suma de 3647 lei si pentru care s-a inceput executarea silitia. Eu ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pentru "diferente impozit anual de regularizat" din 2008 si 2009, necomunicate anterior cloghin cloghin Stimata comunitate avocatnet, Am nevoie de o mana de ajutor pentru urmatoarea situatie: am primit azi (pe SPV) o instiintare de la ANAF privind infiintarea ... (vezi toată discuția)