avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Executare ANAF

Buna ziua. Am fost executata silit de catre ANAF . Titlurile executorii emise in dosarul de executare au inscrise numai creante fiscale accesorii (dobanzi si penalitati) Mi-au pus poprire pe conturi si mi-au incasat suma din poprire de 2 ori ,refuzand sa imi returneze diferenta. Intrebarea mea este : daca in dosarul de executare nu exista Titlu executoriu pentru creanta fiscala principala , la ce au calculat ei dobanzi si penalitati. Cea mai mare dobanda si penalitate datand din 2009 in suma de 8503 ron.
Cel mai recent răspuns: Laviniia , utilizator 17:38, 20 Mai 2022
Aveti la dispozitie contestatia la executare in masura in care nu a expirat termenul de 15 zile de la comunicare.
Puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile. Totodata, suma incasata de 2 ori se poate recupera prin formularea unei cereri de intoarcere a executarii silite.
Multumesc de raspuns . Am depus contestatie la tribunal in care contest toate actele de executare deoarece acestea nu cuprind decat dobanzi si penalitati , creanta fiscala principala neexistand la dosar . Eu nici nu cunosc de fapt care este datoria la care mi s-ai calculat dobanzi si penalitati,iar ANAF nu a depus in acest sens nimic la dosar. Intrebarea era cum pot calcula dobanzi si penalitati cand nu au suma principala ?
Pai raspunsul ei trebuie sa il dea. Daca ati solicitat prin contestatie si nu au raspuns, va avantajeaza. Oricum, probabil trebuia invocata si prescriptia. Ne tineti la curent cu rezultatul.
Multumesc mult. As fi invocat si prescriptia daca stiam suma si de cand provine . Ipotetic am trecut si aceasta varianta in cerere . Va tin la curent . Maine am termen .

Alte discuții în legătură

Mi s-a pus poprire pe cont de către anaf pentru o sumă din anul 2009, iar banca a virat banii. am posibilitatea să contest invocând prescripția? caradis caradis Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe cont de catre ANAF pentru o suma din anul 2009. Banca fara acordul meu a virat banii. Am fost la ANAF si dupa lungi insistente ... (vezi toată discuția)
Proces cu anaf ContSters383305 ContSters383305 Buna zua! In urma cu doi ani anaf a vrut sa ma execute silit pt. o pretinsa datorie la buget de 8400 de lei. Pana m-am trezit mi-au luat 400 de lei (banca...). ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)