avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare

Buna ziua. In urma cu un an am primit o somatie de la ANAF ca figurez in evidenta fiscala cu suma de 3647 lei si pentru care s-a inceput executarea silitia. Eu am inscris contestatie la instanta de judecata in termenul de 15 zile. Astazi am primit o instiintare de proprire care mi-a blocat toate conturile pentru ca nu am achitat suma plus dobanzile aferente. Intrebarea mea este de ce mi s-a facut proprie si de ce mi se tot baga dobanzi si penalitati atata timp cat exista un proces pe rol.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:36, 25 Octombrie 2012
Dvs, trebuia pe langa contestatia la executare, sa depuneti si o cerere de suspendare a executarii silite pana la solutionarea irevocabila a contestatiei. Acum, daca vi s-au poprit conturile in cadrul contestatiei la executare trebuie sa cereti intoarcerea executarii silite, si obligarea la resituirea sumei de bani executata. Aceste solicitari se vor admite, in masura in care contestatia la executare va fi admisa, si se va anula executarea silita.
Nu este suficienta contestatia la executare pt a suspenda executarea silita.

Trebuia ca odata cu cererea de contestatie la executare sa solicitati si suspendarea executarii, urmand ca instanta sa se pronunte prioritar pe aceasta cerere si apoi asupra fondului contestatiei la executare.
Im cer scuze am gresit mai sus. Titlul este Contestare executare suspendare executare. Ce pot face sa nu ajung la o suma mult mai mare si sa nu mai continue cu dobanzile si penalitatile care aproape au ajuns la 40% din suma datorata.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
Lucian MIhai, utilizator
Daca dobanzile si penalitatile se aplica conform contractului dintre parti, atunci ele sunt legal calculate, singura dvs posibilitate de a stopa aceste accesorii o reprezinta plata creantei.

Daca se va considera de catre instanta ca nu au fost legal datorate, atunci aveti posibilitatea restituirii acelor sume prin intoarcerea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare anaf caradis caradis Buna ziua. Am fost executata silit de catre ANAF . Titlurile executorii emise in dosarul de executare au inscrise numai creante fiscale accesorii (dobanzi si ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie minor ovidana ovidana Banca, in urma deschiderii procedurii de executare silita, a dispus poprirea pe contul de alocatie al copilului meu, cont care era deschis la o alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)