avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate MarianConstantinescu

Activitate MarianConstantinescu

Răspuns la discuția Notificare EOS KSI
Bună seara,

Voi cere mai multe detalii cu privire la această datorie.
Până nu aflu despre ce este vorba, nu achit.
Dacă mi se aduc dovezi că au existat sume restante, mă voi conforma.
Mulțumesc pentru răspuns.

O seară bună!

Corina89 a scris:

Datoria s-a prescris, dar asta nu ii impiedica sa va notifice sau execute. Executarea trebuie contestata in instanta in termen de 15 zile pe motiv de prescriptie.

Răspuns la discuția Notificare EOS KSI
Buna seara,


Datoria este în cuantum de 455RON, nu este o avere, dar nu mi se pare normal să plătesc pentru ceva fictiv, un aspect ce nu mi-a fost adus in vedere atâția ani pe nicio cale.
Nu știu ce ar putea "executa", dat fiind faptul că nu dețin niciun bun pe numele meu, dar rămâne de văzut unde se va ajunge.
Sunt curios ce vor avea de spus cei de la Orange S.A. Normal ar fi fost să fiu contactat de dânșii dacă a existat o anume sumă de achitat în urma închiderii abonamentului.
Mulțumesc pentru răspuns.

O seară frumoasă!


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, pare sa se fi prescris dar daca platiti plata este legal facuta...
Mergeti cu actele la avocat daca suma este mare.

Buna ziua,

Am primit la domiciliu un document în care îmi este adus în vedere faptul că trebuie să achit o datorie către EOS KSi provenită din cesionarea unei ”datorii” din partea Orange România.
Din ce îmi amintesc, în anul 2012 am închis un abonament la ei, nu am primit până în ziua de astăzi absolut niciun document cum că aș mai avea ceva de plată, nu am fost contactat prin nicio modalitate telefonic / email / poștă - timp de 7 ani de zile, iar acum primesc această notificare de la firma de recuperare creanțe.
În document este înscris faptul că în maxim 5 zile trebuie să achit, în caz contrar încep demersurile pentru executarea silită.
Vă rog să mă sfătuiți ce pot face în acest caz, dat fiind faptul că Orange nu a solicitat achitarea niciunei sume în acest interval sau nu a făcut niciun demers pentru recuperearea asa zisei ”datorii”, despre care doar ei știu de unde provine.

Voi încerca să iau legătura și cu un reprezentant Orange.

Vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dvs.,
Marian C
Bună seara,

Începând cu luna Noiembrie 2012 am făcut trecerea de la un contract de drepturi de autor la un contract individual de muncă. Deținând un certificat de handicap, conform legii, din salariul de 1700 de lei brut, ar fi trebuit să fiu scutit de plata impozitului pe venit către stat. Acea sumă de bani(aproximativ 200 de lei după calcul), cuvenită mie, nu a fost niciodată inclusă în salariul net. Astăzi, una dintre persoanele din departamentul Resurse Umane a constatat o neregulă, spunândumi-se că s-a produs o greșeală în contractul de muncă, și că vor veni anumite modificări începând cu luna ianuarie 2014, și anume cei 200 de lei proveniți din impozit îmi vor fi virați în cont.
Constatarea mea a fost că, în acest timp, banii de care ar fi trebuit să beneficiez s-au pierdut, ca prin minune. Mi s-a spus că nu se poate face nimic atunci când am adresat întrebarea dacă banii îmi pot fi restituiți retroactiv, fiindcă e dreptul meu.

Întrebarea mea ar fi dacă se poate face ceva în acest sens.

Mulțumesc anticipat și aștept un răspuns din partea dumneavoastră.
Cu stimă, Marian Constantinescu