avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul greșit salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul greșit salariu

Bună seara,

Începând cu luna Noiembrie 2012 am făcut trecerea de la un contract de drepturi de autor la un contract individual de muncă. Deținând un certificat de handicap, conform legii, din salariul de 1700 de lei brut, ar fi trebuit să fiu scutit de plata impozitului pe venit către stat. Acea sumă de bani(aproximativ 200 de lei după calcul), cuvenită mie, nu a fost niciodată inclusă în salariul net. Astăzi, una dintre persoanele din departamentul Resurse Umane a constatat o neregulă, spunândumi-se că s-a produs o greșeală în contractul de muncă, și că vor veni anumite modificări începând cu luna ianuarie 2014, și anume cei 200 de lei proveniți din impozit îmi vor fi virați în cont.
Constatarea mea a fost că, în acest timp, banii de care ar fi trebuit să beneficiez s-au pierdut, ca prin minune. Mi s-a spus că nu se poate face nimic atunci când am adresat întrebarea dacă banii îmi pot fi restituiți retroactiv, fiindcă e dreptul meu.

Întrebarea mea ar fi dacă se poate face ceva în acest sens.

Mulțumesc anticipat și aștept un răspuns din partea dumneavoastră.
Cu stimă, Marian Constantinescu
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
MarianConstantinescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajata bancii umbla in cont si face operatiuni fara acordul meu septibanc septibanc Buna ziua, Am un cont curent de debit la o banca oarecare, cu card asociat contului. Este un card pe care primesc in principiu doar salariul de la firma unde ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu, cand am rate olimpiams olimpiams Am o nelamurire: angajatorul a castigat procesul, trebuie sa-i dam inapoi banii ce ni i-a dat cu titlu de stimulente, prime. Creanta mea e certa, lichida, ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu din greșeală celor de la hr Anca Ge Anca Ge Bună ziua, am o întrebare referitoare la diminuarea salariului. Lucrez la o multinațională și am chiria decontata partial prin contractul de munca. Am ... (vezi toată discuția)