Bună ziua, am o întrebare referitoare la diminuarea salariului. Lucrez la o multinațională și am chiria decontata partial prin contractul de munca. Am fost înștiințata de faptul ca în următoarele 6 luni voi avea salariul diminuat cu suma pe care o primesc pentru chirie și contribuțiile/taxele de anul trecut, pentru ca cei de la HR nu au trimis contractele în momentul încheierii anului fiscal și au întârziat cu ele, astfel ca toate dările cad pe mine. Nu mi se pare normal, cum ar trebui sa procedez în acest caz?
Angajatorului are obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.
Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Singurele retineri din salariu pe care angajatorul are dreptul sa le efectueze in lipsa unei hotarari judecatoresti, sunt impozitele si contributiile pe care salariatul le datoreaza, in fiecare luna statului.
Îmi retinea din salar 120 de lei pentru taxele aferente chiriei. Taxele au crescut anul trecut, retinerea era undeva în jur de 200 de lei, dar pentru ca cei de la resurse umane nu au transmis actele în prima jumătate a anului fiscal, s-a dublat suma și acum e la 480 de lei retinerea timp de 6 luni, deci diminuat cu 480 de lei.
Taxe
Alexandru sahia
Aș dorii sa stiu dacă angajatul își pățește taxele către stat adică din 1200 lei mi se trage sănătatea ,șomaj etc.si restul iau în mână,sau ... (vezi toată discuția)