avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare salariu din greșeală celor de la HR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare salariu din greșeală celor de la HR

Bună ziua, am o întrebare referitoare la diminuarea salariului. Lucrez la o multinațională și am chiria decontata partial prin contractul de munca. Am fost înștiințata de faptul ca în următoarele 6 luni voi avea salariul diminuat cu suma pe care o primesc pentru chirie și contribuțiile/taxele de anul trecut, pentru ca cei de la HR nu au trimis contractele în momentul încheierii anului fiscal și au întârziat cu ele, astfel ca toate dările cad pe mine. Nu mi se pare normal, cum ar trebui sa procedez în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Anca Ge , utilizator 21:32, 8 Iunie 2023
Angajatorului are obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.

Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

Singurele retineri din salariu pe care angajatorul are dreptul sa le efectueze in lipsa unei hotarari judecatoresti, sunt impozitele si contributiile pe care salariatul le datoreaza, in fiecare luna statului.
Dar dacă nu a reținut contribuțiile și impozitele pe anul trecut din vina lor, le poate retrage acum din salar retroactiv?
V-a dat salariul complet ? sau diminuat cu contributiile?
Îmi retinea din salar 120 de lei pentru taxele aferente chiriei. Taxele au crescut anul trecut, retinerea era undeva în jur de 200 de lei, dar pentru ca cei de la resurse umane nu au transmis actele în prima jumătate a anului fiscal, s-a dublat suma și acum e la 480 de lei retinerea timp de 6 luni, deci diminuat cu 480 de lei.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Anca Ge, utilizator
Ce taxe pentru chirie plateati ?

Impozit?

Alte discuții în legătură

Impozit si contributii contract cesiune drepturi de autor James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua! Am incheiat un contract de cesiune drepturi de autor si nu stiu ce am de facut ca sa fiu in legalitate cu plata impozitului si a contributiilor. ... (vezi toată discuția)
Taxe Alexandru sahia Alexandru sahia Aș dorii sa stiu dacă angajatul își pățește taxele către stat adică din 1200 lei mi se trage sănătatea ,șomaj etc.si restul iau în mână,sau ... (vezi toată discuția)
Reținere din salariu valoare tichete de masă Dan_V Dan_V Buna seara. Doresc sa va intreb daca este normal sa se retina din salariul net contravaloarea tichetelor de masa in conditiile in care tichetele aferente lunii ... (vezi toată discuția)