avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taxe
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taxe

Aș dorii sa stiu dacă angajatul își pățește taxele către stat adică din 1200 lei mi se trage sănătatea ,șomaj etc.si restul iau în mână,sau trebuie să iau în mână 1250,la 240 de ore pe lună.Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 23 Noiembrie 2016
1. Taxele le plateste angajatorul si nu salariatul.

Angajatorul are obigatia, potrivit art.40 alin.2 lit.f C.mun., sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.

2. Incepand cu 01.05.2016, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 1250 de lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore in medie pe luna in anul 2016, reprezentand 7,382 de lei pe ora.

Stabilirea salariului de baza sub nivelul celui prevazut mai sus, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei de catre ITM/Inspectia Muncii, pentru fiecare contract individual de munca in care salariul minim este stabilit sub cel mentionat in HG 1017/2015, in masura in care, potrivit legii, fapta nu constituie infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale bugetari mancipri mancipri Buna ziua, Sunt incadrat la o societate bugetara. Am 34 de ani vechime in munca, cu calificare maxima ( muncitor calificat 1 - electrician ). Salariul meu ... (vezi toată discuția)
Noul salariu minim pe economie LongJohn LongJohn Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, noul salariu minim este aplicabil pentru toti angajatii, inclusiv pentru cei care activeaza in domeniul privat? Am o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata sony_stef sony_stef Buna ziua. As dori sa adresez si eu cate-va intrebari in legatura cu cresterea copilului de catre tata. Sotia mea este insarcinata in 7 luni si nu a lucrat ... (vezi toată discuția)