avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare EOS KSI
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare EOS KSI

Buna ziua,

Am primit la domiciliu un document în care îmi este adus în vedere faptul că trebuie să achit o datorie către EOS KSi provenită din cesionarea unei ”datorii” din partea Orange România.
Din ce îmi amintesc, în anul 2012 am închis un abonament la ei, nu am primit până în ziua de astăzi absolut niciun document cum că aș mai avea ceva de plată, nu am fost contactat prin nicio modalitate telefonic / email / poștă - timp de 7 ani de zile, iar acum primesc această notificare de la firma de recuperare creanțe.
În document este înscris faptul că în maxim 5 zile trebuie să achit, în caz contrar încep demersurile pentru executarea silită.
Vă rog să mă sfătuiți ce pot face în acest caz, dat fiind faptul că Orange nu a solicitat achitarea niciunei sume în acest interval sau nu a făcut niciun demers pentru recuperearea asa zisei ”datorii”, despre care doar ei știu de unde provine.

Voi încerca să iau legătura și cu un reprezentant Orange.

Vă mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dvs.,
Marian C
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
MarianConstantinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 22:32, 14 Mai 2019
Datoria s-a prescris, dar asta nu ii impiedica sa va notifice sau execute. Executarea trebuie contestata in instanta in termen de 15 zile pe motiv de prescriptie.
Da, pare sa se fi prescris dar daca platiti plata este legal facuta...
Mergeti cu actele la avocat daca suma este mare.
Buna seara,


Datoria este în cuantum de 455RON, nu este o avere, dar nu mi se pare normal să plătesc pentru ceva fictiv, un aspect ce nu mi-a fost adus in vedere atâția ani pe nicio cale.
Nu știu ce ar putea "executa", dat fiind faptul că nu dețin niciun bun pe numele meu, dar rămâne de văzut unde se va ajunge.
Sunt curios ce vor avea de spus cei de la Orange S.A. Normal ar fi fost să fiu contactat de dânșii dacă a existat o anume sumă de achitat în urma închiderii abonamentului.
Mulțumesc pentru răspuns.

O seară frumoasă!


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, pare sa se fi prescris dar daca platiti plata este legal facuta...
Mergeti cu actele la avocat daca suma este mare.

Bună seara,

Voi cere mai multe detalii cu privire la această datorie.
Până nu aflu despre ce este vorba, nu achit.
Dacă mi se aduc dovezi că au existat sume restante, mă voi conforma.
Mulțumesc pentru răspuns.

O seară bună!

Corina89 a scris:

Datoria s-a prescris, dar asta nu ii impiedica sa va notifice sau execute. Executarea trebuie contestata in instanta in termen de 15 zile pe motiv de prescriptie.

Recomandarea este sa nu luati legatura cu firma de recuperare creante pentru ca nu o sa mai scapati de dansii. Cei de la Orange erau obligati sa va notificice in termenul legal ce datorie aveati. Asteptati sa vedeti ce au sa faca cei de la fiorma de recuperari, practic dansii asta fac. Stau x timp mai vad ca au un dosar din......suma ceruta de ei este oricum cu mult mai mare decat datoria sau presupusa datorie la Orange.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)
Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)