Buna ziua,
De ceva timp vine la mine o data pe saptamana sau de 2 ori pe saptamana prietena mea. Cand vine, de obicei se intampla in timpul zilei si ramane cateva ore.
Problema a aparut dupa ce a fost vazuta de 2 ori de anumite persoane din bloc, iar acestea au solicitat administratorului probabil sa o treaca la intretinere.
Administratorul m-a intrebat, i-am explicat ca e normal sa am musafiri, dar nu locuieste cu mine. Mai mult decat atat nu doarme nici macar o noapte pe luna. De ceva timp insa, administratorul tot ma verifica la usa, bate la usa la 6 dimineata sa vada daca nu cumva ma prinde cu cineva ca sa aiba motiv sa treaca si a doua persoana la intretinere. Are voie sa faca acest lucru?
Ce pot face in acest caz? Are dreptul sa treaca 2 persoane la intretinere daca proprietarul nu ii spune acest lucru?
Mentionez ca nu sunt eu proprietar ci am un contract de comodat.
Multumesc.
Buna ziua,
Lucrez intr-un magazin de telefonie mobila din Bucuresti din care intr- zi a disparut dupa panou un telefon mobil destul de valoros.
Uitandu-ne pe camere am constatat ca acesta a fost furat de un individ in timpul zilei care a si declansat alarma, insa fiind foarte aglomerat si eu fiind numai cu o singura colega, nu ne-am dat seama ca a luat telefonul. Colega mea a mers si a oprit alarma si in cele din urma individul a plecat cu telefonul, urmand ca firma sa ne opreasca noua din salariu valoarea telefonului.
Intrebarea mea este: Exista vreo lege care sa oblige angajatorul sa isi asigure marfa din magazin? mai ales ca magazinul se afla intr-un centru comercial foarte aglomerat.
Acum 1 an s-a mai intamplat un lucru asemanator si in alt magazin in care lucram dar acolo telefoanele erau asigurate si nici vorba sa le plati noi.
Mai mentionez ca am facut plangere la politie, iar domnul care se ocupa de caz mi-a dat o dovada si mi-a spus ca atata timp cat am acea dovada, pana se rezolva cazul nu au voie sa-mi opreasca din bani.