avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lege privind asigurarea marfii dintr-un magazin cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lege privind asigurarea marfii dintr-un magazin cu telefoane mobile.

Buna ziua,
Lucrez intr-un magazin de telefonie mobila din Bucuresti din care intr- zi a disparut dupa panou un telefon mobil destul de valoros.
Uitandu-ne pe camere am constatat ca acesta a fost furat de un individ in timpul zilei care a si declansat alarma, insa fiind foarte aglomerat si eu fiind numai cu o singura colega, nu ne-am dat seama ca a luat telefonul. Colega mea a mers si a oprit alarma si in cele din urma individul a plecat cu telefonul, urmand ca firma sa ne opreasca noua din salariu valoarea telefonului.
Intrebarea mea este: Exista vreo lege care sa oblige angajatorul sa isi asigure marfa din magazin? mai ales ca magazinul se afla intr-un centru comercial foarte aglomerat.
Acum 1 an s-a mai intamplat un lucru asemanator si in alt magazin in care lucram dar acolo telefoanele erau asigurate si nici vorba sa le plati noi.
Mai mentionez ca am facut plangere la politie, iar domnul care se ocupa de caz mi-a dat o dovada si mi-a spus ca atata timp cat am acea dovada, pana se rezolva cazul nu au voie sa-mi opreasca din bani.

Astept un raspuns,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:27, 18 Ianuarie 2014
Se poate considera ca a fost neglijenta angajatului. Dupa ce a dezactivat alarma colega nu a activat-o la loc? Daca individul care a furat telefonul nu este identificat, prins iar prejudiciul recuperat angajatorul este indreptatit sa isi recupereze prejudiciul de la cel gasit vinovat ca nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu. Recuperarea pe aceasta cale nu poate fi facuta decat cu acordul angajatului in caz contrar angajatorul este obligat sa il actioneze in judecata ptr recuperarea prejudiciului. Daca individul este prins atunci angajatorul se poate constitui parte civila in proces solicitand recuperarea contravalorii telefonului de la hotz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru depunere plangere pentru furt si distrugere Andreea355 Andreea355 Buna ziua.Detin un magazin cu accesorii GSM si un service GSM si timp de cateva luni am avut o persoana care a lucrat la service ul GSM din magazinul ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Alex1h Alex1h Bună ziua. Zilele trecute când tocmai făceam schimbul de tură într un magazin care vinde printre altele și telefoane, un individ a furat din magazin 2 ... (vezi toată discuția)
Pot da in judecata daca m-a mintit la locul de munca si eu platesc in locul lui? vxd vxd sunt casiera intr-un hipermarket ,iar intr-o seara vine un coleg de la raionul de electronice, cu o proforma, sa-i fac factura.nu avea bonul de casa,dar avea ... (vezi toată discuția)