avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate MihaltanAndrei

Activitate MihaltanAndrei

Buna ziua,

Pentru dosarul de inmatriculare imi trebuie vreo adeverinta de la finante cum ca nu se plateste taxa? Sau asta decid cei de la inmatriculari pe baza certificatului de mostenitor si partaj?

Multumesc.
Buna seara,

Am mostenit o masina (an fabricatie 2006) impreuna cu fratii mei (2), am obtinut certificatul de mostenitor, ulterior facandu-se partajul pe numele meu.

Intrebarea este in cat timp trebuie sa inmatriculez masina? Si care sunt pasii de urmat?

Va multumesc.
Multumesc de raspuns.
Ok. Am inteles.
Si in cazul acesta o sa fie 2 certificate de mostenitor? Unui dupa mama si unui dupa tata?
Pai si chiar daca ar fi 2 cereri de la 2 persoane diferite, se poate dezbate o succesiune de 2 ori?
Numai eu am vorbit cu ambii notari, am dus toate actele si mi s-a zis ca fiecare se ocupa de cate un dosar. Oricum nu inteleg cum.
Buna seara,

Tatal si mama au decedat unul in 2012 si celalalt in 2013 avand acelasi domiciliu. Dosarele lor au fost repartizate la 2 notari diferiti. Cum e posibil asa ceva?
Fiecare dintre notari doreste sa se ocupe de dosarul ce ia fost repartizat.

Acum dorim sa dezbatem succesiunea si sunt in neclar cu ce implica succesiunea dupa parinti facuta la 2 notari diferiti. (costuri mai mari, mai multa bateie de cap din partea noastra etc.)

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Succesiune
Raspunsul pe care l-am gasit eu cu privire la inmatricularea masinii.

Conform legii masinile dobandite prin mostenire sunt scutite de taxa in cazul in care inmatricularea se face in 2 ani de la deschiderea succesiunii. Asadar nu trebuie facut nici un partaj (pt partaj se plateste taxa) ci pur si simplu toti 3 fratii avem cota parte din masina si se inmatriculeaza masina pe numele unuia dintre noi.

Alte raspunsuri?
Merci.
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc de raspuns.

Asta am gasit eu pe net.

Sunt scutite de plata taxei:

- autovehiculele dobândite prin moştenire în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de doi ani de la data deschiderii succesiunii;
Discuție Succesiune
Buna ziua,

Doresc sa ma lamuriti daca se poate in privinta unor intrebari cu privire la o succesiune dupa parinti.

Parintii au decedat la un interval de 5 luni unul de altul. (tata noiembrie 2012 si mama aprilie 2013) Suntem 3 frati mostenitori si dorim sa dezbatem succesiunea.

Am o serie de intrebari la care as dori sa-mi raspundeti daca se poate.

1. Succesiunea se poate face doar in orasul/judetul unde au avut parintii domiciliul?
2. Se poate face o singura succesiune direct pe noi? Sau trebuie facute si platite doua succesiuni?
3. Tata avea o masina inmatriculata pe el, masina pe care o voi prelua eu fratii mei renuntand la ea. Masina fiind inmatriculata in anul 2006 se plateste taxa de prima inmatriculare in cazul de fata?

Multumesc anticipat de raspuns.