avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosare succesiune repartizate la 2 notari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosare succesiune repartizate la 2 notari

Buna seara,

Tatal si mama au decedat unul in 2012 si celalalt in 2013 avand acelasi domiciliu. Dosarele lor au fost repartizate la 2 notari diferiti. Cum e posibil asa ceva?
Fiecare dintre notari doreste sa se ocupe de dosarul ce ia fost repartizat.

Acum dorim sa dezbatem succesiunea si sunt in neclar cu ce implica succesiunea dupa parinti facuta la 2 notari diferiti. (costuri mai mari, mai multa bateie de cap din partea noastra etc.)

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihaltanAndrei , utilizator 21:49, 4 Februarie 2014
Inseamna ca succesiunea s-a deschis la cererea a doua persoane diferite.Aceasta nu se va putea dezbate decat la un singur notar.
Numai eu am vorbit cu ambii notari, am dus toate actele si mi s-a zis ca fiecare se ocupa de cate un dosar. Oricum nu inteleg cum.
Pai si chiar daca ar fi 2 cereri de la 2 persoane diferite, se poate dezbate o succesiune de 2 ori?
Nu e vorba ca se dezbate o succesiune de 2 ori. Sunt 2 succesiuni diferite pt ca sunt 2 morti. Puteati dezbate succesiunea dupa tata in 2012. Apoi ati fi putut dezbate dupa mama in 2013. Dar ati preferat sa dezbateti acum amandoua succesiunile. Ori mergeati la un singur notar si va facea un singur certificat de mostenitor in care dezbatea succesiv mostenirile ori cum ati facut acum sunteti repartizat la 2 notari, fiecare cu decedatul sau, e acelasi lucru. Costurile ar putea diferi .
Ok. Am inteles.
Si in cazul acesta o sa fie 2 certificate de mostenitor? Unui dupa mama si unui dupa tata?

Alte discuții în legătură

Succesiune Sinzianna Sinzianna S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)