avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Activitate Ellena21

Activitate Ellena21


Mulțumesc! Doar Dgaspc și nu directia de asistenta sociala?
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Respectiva persoana va trebui sa se adreseze instantei de judecata, in vederea obtinerii autoritatii exclusive.

Doar DGASPC poate solicita decaderea din drepturile parintesti, iar, din expunerea facuta, nu sunt identificare astfel de motive.



Părintele în cauza insista cu solicitări la Directia de asistenta sociala,la care atașează documente,mesaje,procese verbale încheiate cu politia,insista ca celalt parinte nu-si exercita obligațiile parintesti,nu se interesează de situația minorului și a avut un limbaj licențios în prezenta acestuia,plus amenințări la adresa minorului și a părintelui cu care locuiește.. Stiu ca directia de asistenta sociala poate cere decaderea doar atunci când găsește minorul/minorii în situație de risc.ori aici acesta e bine îngrijit de părintele la care are stabilit domiciliul,e just ca între parinti e o situație conflictuala insa nu sunt dovezi concrete ca ar fi situație de risc din cauza celuilalt parinte.ce argumente legale ar trebuie sa primească părintele care considera ca e rea voința din partea institutiei?

Dapix a scris:

Nu e motiv pentru decadere din drepturile parintesti, cererea unui parinte sa exercite exclusiv autoritatea parinteasca.

Unul din parinti poate cere Direcției de asistența sociala sa facă demersuri pentru decaderea din drepturile părintești a celuilalt parinte sau unde ar trebui sa se adreseze dacă susține ca are dovezi care i.ar da dreptul sa exercite singur/a autoritatea parinteasca?
Multumesc pt lamuriri! Tatal are de asemenea cota parte la imobil,banuiesc ca notarul a considerat ca sunt interese contrare insa atunci cand am citit documentele atasate cererii am vazut ca si matusa avea un castig de pe urma vanzarii..mergand pe considerentul ca imobilul nu.i aducea nici un beneficiu minorului daca nu ar fi fost vandut am propus incuviintarea vanzarii..daca m ati putea lamuri totusi,curatorul se mai numeste de catre autoritatea tutelara sau de catre instanta? Intreb pt ca speta de mai sus am intalnit.o la directia de asistenta sociala unde lucrez. din ce am inteles nu e clarificat acest aspect in lege

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Poate fi numita mai ales ca instanta va fi cea care va incuviinta vanzarea. Daca instanta apreciaza ca vanzarea este in interesul minorului nu vad de ce ar fi o problema sa fie reprezentat de unul dintre coindivizari.

Ce este insa cu tatal minorului? Caci in mod normal acesta exercita drepturile asupra bunurilor minorului? De ce este nevoie de o alta persoana?

Poate fi numit curator pt un minor la vanzarea unei cote parti dintr un imobil (mostenire de la defuncta mama) o matusa care era mostenitoarea unei cote parti din imobil?imobilul era dobandit de mama minorului prin mostenire,in indiviziune cu 2 surori.
Multumesc frumos amandurora!
Minorul in cauza e de fapt o minora,deci apartamentul era cumparat de ea cu bani de la bunicii paterni.nu mi se pare in regula ca acum dupa divorul parintilor ea sa.si vanda din imobil ca sa aiba si verisoara parte.insa as avea nevoie si de o baza legala.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:


Ellena21 a scris:
... pentru ca si verisoara sa aiba cota parte la un bun care era doar al ei?


Al cui?
Ce ați vrut să spuneți, mai exact, prin acest final de frază?

Si baza legala care este?de ce in instanta si nu la autoritatea tutelara?si de ce sa vanda minorul pentru ca si verisoara sa aiba cota parte la un bun care era doar al ei?
Incuviintare vanzare a 1/2 cota parte dintr.un imobil.un minor a cumparat cu bani de la bunicii paterni un imobil.recent parintii au divortat iar tatal prin notar solicita autoritatii tutelare incuviintarea vanzarii de catre minor a 1/2 din apartament catre o verisoara paterna.nu contravine aceasta interesului superior al minorului?care este baza legala pt ca autoritatea tutelara sa respinga solicitarea?
Buna ziua! Poate fi tatal curator pentru minor la dezbaterea succesiunii dupa mama daca parintii nu au fost casatoriti?