avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi numit curator pt un minor la vanzarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi numit curator pt un minor la vanzarea unei cote parti ...

Poate fi numit curator pt un minor la vanzarea unei cote parti dintr un imobil (mostenire de la defuncta mama) o matusa care era mostenitoarea unei cote parti din imobil?imobilul era dobandit de mama minorului prin mostenire,in indiviziune cu 2 surori.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:36, 17 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi numita mai ales ca instanta va fi cea care va incuviinta vanzarea. Daca instanta apreciaza ca vanzarea este in interesul minorului nu vad de ce ar fi o problema sa fie reprezentat de unul dintre coindivizari.

Ce este insa cu tatal minorului? Caci in mod normal acesta exercita drepturile asupra bunurilor minorului? De ce este nevoie de o alta persoana?
Multumesc pt lamuriri! Tatal are de asemenea cota parte la imobil,banuiesc ca notarul a considerat ca sunt interese contrare insa atunci cand am citit documentele atasate cererii am vazut ca si matusa avea un castig de pe urma vanzarii..mergand pe considerentul ca imobilul nu.i aducea nici un beneficiu minorului daca nu ar fi fost vandut am propus incuviintarea vanzarii..daca m ati putea lamuri totusi,curatorul se mai numeste de catre autoritatea tutelara sau de catre instanta? Intreb pt ca speta de mai sus am intalnit.o la directia de asistenta sociala unde lucrez. din ce am inteles nu e clarificat acest aspect in lege

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Poate fi numita mai ales ca instanta va fi cea care va incuviinta vanzarea. Daca instanta apreciaza ca vanzarea este in interesul minorului nu vad de ce ar fi o problema sa fie reprezentat de unul dintre coindivizari.

Ce este insa cu tatal minorului? Caci in mod normal acesta exercita drepturile asupra bunurilor minorului? De ce este nevoie de o alta persoana?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea tutelara nu mai are competenta de cand a intrat in vigoare codul civil, a beneficiat de o prorogare a competentei insa Curteaa Constitutionala a considerat ca nu se pot amana sine die atributiile instantei de tutela, asa incat atat numirea cat si incuviintarea vanzarii sunt in sarcina instantei de tutela,
buna ziua, dupa decizia 18/ 2022, cine e competenta sa autorizeze vanzarea bunurilor imobile ale minorului, autoritatea tutelara sau instanta de tutela?
multumesc
Numai instanta de tutela de la.domiciliul minorului.

drmon a scris:

buna ziua, dupa decizia 18/ 2022, cine e competenta sa autorizeze vanzarea bunurilor imobile ale minorului, autoritatea tutelara sau instanta de tutela?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Curator minor la vanzarea unui imobil tabangina tabangina buna ziua,copiii mei minori mostenesc de la tatal lor decedat un imobil,curatorul a semnat in locul lor pt dezbterea succesiunii.Intrebarea mea este curatorul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament al unei persoane care are curator lani lani va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme care este f.importante petnru mine. Sunt unica mostenitoare a parintilor mei. Ei doresc sa vanda apart.lor ... (vezi toată discuția)