avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate daniela2014

Activitate daniela2014

Discuție partaj
Buna ziua.
va prezint urmatoarea speta. in 2008, la data parasirii domiciliului conjugal de catre sotul meu, am convenit partajarea bunului imobil, achizitionat in timpul casatoriei, fara insa a intenta si actiunea de divort.
Intelegerea a fost verbala iar el a fost despagubit cu suma de bani pe care a pretins-o.
Suma de bani cu care am platit sulta, a fost rezultatul unui credit ipotecar, pe care l-am achitat in integralitate eu.
Dupa aproximativ 6 ani, sotul se intoarce in caminul conjugal, pe motiv ca el este proprietar in acte.
Care sunt sansele ca sulta pe care am achitat-o sotului , sa fie luata in calcul la un partaj judiciar.?
Precizez ca sulta a fost achitata prin transfer bancar iar de intelegerea verbala aveau cunostinta atat cei din familia sotului cat si cei din familia mea.
in perioada absentarii (2008-2014), eu am fost cea care a suportat absolut toate cheltuilelile cu intretinerea imobilului.

multumesc!
Răspuns la discuția Pensie alimentara Germania
Romania facand parte din UE, iar tatal avand resedinta in Germania, am inteles ca din 184 eur alocatie se scad 10 eur( cat primeste in RO). Asa am inteles ca s-ar proceda (cei de la Agentia Judeteana de Prestatii sociale mi-au spus ).

Realitatea nu stiu care este

Multumesc pentru promptitudine. Cum se poate lua legatura cu un executor din Germania?



buna ziua,
- detin o hotarare judecatoreasca prin care sotul este obligat la plata pensiei alimentare, in cuantum de 200 euro/luna, el realizand un salariu lunar net( bani in mana) de 1000 eur/luna.
- diverse persoane mi-au spus ca nu i se poate retine sotului cei 200 eur/lunar, intrucat statul german considera ca pentru un trai decent, o persoana are nevoie de minim 950 eur/luna .
- Deci debitorul nu poate fi obligat decat la diferenta dintre salariul net incasat (1000 eur) si minimul garantat, adica 1000-950=50 eur

Poate cineva sa ma ajute !!!!

multumesc !!!
in legatura cu punerea in executare a hotararii pronuntate in romania, In GERMANIa, nu se aplica Regulamentul CE 4/2009, privind pensiile de intretinere??
Procedura de exequaturul ( incuviintarea executarii silite) a fost suprimat.
Regula de baza este ca se aplica aceleasi reguli cu executarea ca si in statul care a pronuntat hotararea. Cum la noi in Romania se poate infiinta o poprire doar cu hotararea judecatoreasca, de ce trebuie sa apelez la un executor judecatoresc in GERMANIA? Costurile cu executorul in GERMANIA sunt fabuloase pentru un salariu din romania.
Intr-adevar este revoltator ca trebuie sa demonstrezi instantei ca copilul este intr-o mare nevoie de bani. Este de la sine inteles ca copilul minor nu se poate intretine. Cum ramane atunci cu obligatia ambilor parinti de a contribui la intretinerea si educarea minorului??? de ce trebuie sa fii divortat ca instanta sa incuviinteze cerererea? Pana la pronuntarea divortului necesitatile copilului trebuie sa fie suportate numai de un parinte? protectia copilului se aplica doar in art din Codul Civil? indiferent de ce venituri ar avea parintele care are in ingrijire copilul, de ce trebuie absolvit paratul de plata pensiei de intretinere? Un copil nu are nevoie doar de suport financiar ci si de unul moral, afectiv?
as dori sa demarez prima data procesul ptr pensie de intretinere, dupa care separat div.
Pentru a pune in executare hotararea privind pensia de intretinere pronuntata in Romania, in Germania, care ar fi procedura legala pentru infiintarea propririi??? Si cea mai putin costisitoare?
multumesc
va mai deranjez cu o intrebare. pentru pensie de intretinere, este necesara medierea?
multumesc foarte mult ptr rasp. Medierea se plateste? comunicarea se face prin posta sau prin consulat?
buna ziua,
in cazul in care introduc o cerere de divort, in care partenerul meu are resedinta in Germania, mai sunt obligata sa fac medierea?
daca da, cum se va face instiintarea paratului? as putea sa trec peste aceasta etapa?