avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate szosze

Activitate szosze

Buna ziua.Doresc sa imi deschid un SRLD, si as vrea sa fac o achizitie a unui utilaj din UE, dar am aflat ca si furnizorul este neplatitor de TVA . Trebuie sa platesc vreo taxa sau impozit pentru ca am facut achizitii din UE si nu am platit TVA-ul in tara respectiva? Sau functioneaza ca la noi in tara, daca nu are TVA nu-l platesc?

Trebuie sa ma inresgistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari chiar daca nu sunt platitor de TVA si fac achizitii fara TVA?

Multumesc frumos anticipat!
Buna ziua, Am citit toate reglemantarile, legislatiile, dar nu reusesc sa ma decid ce forma de interprindere sa deschid. As dori sa cumpar un utilaj din UE,aprox 10.000Euro fara TVA pe care la inceput sa il dau in chirie, dupa care, daca reusesc sa nu o mai inchiriez ci sa investesc in spatiu si sa o foloesc eu. Momentan nu ar fii nevoie sa angejez pe nimeni.
Intrebarea mea este, oare ce sa deschid PFA, II sau SRLD.
Eu as deschide un SRLD pentru ca lucrez in prestari servicii as putea eventual sa nu mai fiu angajat ci doar sa facturez prestari servicii, si inchirierea utilajului, si pe langa as face o creditare societate de 10.000Euro+TVA . Dar daca deschid SRLD cand cumpar utilajul din UE platesc tot cu TVA? Pot cumpara si de la Persoana fizica nu? Trebuie neaparat sa am 2 angajati in SRLD?

Multumesc frumos!