avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL-D, PFA sau II
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL-D, PFA sau II

Buna ziua, Am citit toate reglemantarile, legislatiile, dar nu reusesc sa ma decid ce forma de interprindere sa deschid. As dori sa cumpar un utilaj din UE,aprox 10.000Euro fara TVA pe care la inceput sa il dau in chirie, dupa care, daca reusesc sa nu o mai inchiriez ci sa investesc in spatiu si sa o foloesc eu. Momentan nu ar fii nevoie sa angejez pe nimeni.
Intrebarea mea este, oare ce sa deschid PFA, II sau SRLD.
Eu as deschide un SRLD pentru ca lucrez in prestari servicii as putea eventual sa nu mai fiu angajat ci doar sa facturez prestari servicii, si inchirierea utilajului, si pe langa as face o creditare societate de 10.000Euro+TVA . Dar daca deschid SRLD cand cumpar utilajul din UE platesc tot cu TVA? Pot cumpara si de la Persoana fizica nu? Trebuie neaparat sa am 2 angajati in SRLD?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 16:05, 20 Ianuarie 2014
In cazul achizitionarii unei SRL aveti posibilitatea sa beneficiati de taxare inversa daca furnizorul este platitor de TVA.
Nu este obligatorie angajarea unui anumit nr de salariati (puteti sa nu angajati pe nimeni).
Daca veti factura pana la 65000 euro pe an veti plati 3 % la facturile emise.
Si creditand firma cu 10000 de euro, veti putea retrage aceasta suma fara sa platiti impozit pe dividende.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara utilaj si materie prima valervalentin valervalentin Buna ziua, In cazul in care doresc sa infiintez o \"Intreprindere individuala\" si sa achizitionez, la inceput de activitate, un utilaj-cart din UE, de nou, ... (vezi toată discuția)
Schema inregistrare tva achizitii intracomunitare si non-ue iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Firma pentru care lucrez este o microintreprindere, neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI si nu a depasit nici un plafon de TVA, avand ca ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)