avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod caen 4511
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod caen 4511

Care este legislatia la plata tva pentru auto second din vest vândute in Romania?
Se plateste tva de catre o firma neplatitoare de tva daca masina se ia pe factura scutita de tva de la dealer?
Cel mai recent răspuns: sharcky , utilizator 23:15, 20 Decembrie 2023
Firma neplatitoare de TVA din Romania primeste factura cu TVA sau nu, în functie de cum este firma din Germania: platitoare sau neplatitoare de TVA.
Nu se plateste TVA in Romania pentru achizitii intracomunitare. Deci, nici dvs.

Atenție!
Achizitiile trebuie sa fie sub 10000 euro/an. Altfel, trebuie sa va inscrieti platitor de TVA inainte de a cumpara.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Iulian MANEA, Contabil
Atunci practic esti automat platitor de tva fiindca daca aduci o masina cu 5000 euro pe saptamana devi platitor dupa a 2 achizitie.
Cum iti deduci tva la auto importat?
Am inteles de pe forumuri ca pentru un auto cu mai putin de 3000 cmc nu platesti tva??
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
claudiughebauer1975, utilizator
Daca faceti achizitii ce depasesc 10000 euro, deveniti platitor de TVA doar in relatiile cu partenerii din UE iar nu si cu cei din Romania.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci va trebui sa imi recuperez tva de la firmele din UE de unde cumpar auto?
Daca va inregistrati platitor de TVA in relatiile cu partenerii din UE, atunci vi se va factura fara TVA (taxare inversa).

Alte discuții în legătură

Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)