avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Schema inregistrare TVA achizitii intracomunitare si ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Schema inregistrare TVA achizitii intracomunitare si non-UE

Buna ziua,

Firma pentru care lucrez este o microintreprindere, neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI si nu a depasit nici un plafon de TVA, avand ca domeniu principal de activitate servicii web.

Urmeaza sa cumparam la randul nostru servicii web furnizate pe cale electronica de la alte firme din afara Romaniei, insa achizitiile au valori care insumate nu depasesc nici pe jumatate plafonul de 10000 EURO.

Avem urmatoarele cazuri pe care as vrea sa le clarific:

A.Pentru achizitii intracomunitare de la persoana juridica platitoare de TVA, trebuie sa ne inregistram in ROI? Furnizorul factureaza fara TVA si se aplica taxarea inversa, deci trebuie sa platim TVA pe tranzactie chiar daca facturarea se face fara TVA? Cota este de 24% deoarece locul prestarii este considerat in Romania?

B.Pentru achizitii intracomunitare de la persoana juridica neplatitoare de TVA, trebuie sa ne inregistram in ROI? Trebuie sa platim TVA pe tranzactie chiar daca facturarea se face fara TVA, nici una din cele doua firme nefiind platitoare de TVA? Cota este de 24% deoarece locul prestarii este considerat in Romania?

C.Pentru achizitii non-UE de la firme neplatitoare de TVA si neimpozabile dpdv TVA, trebuie sa ne inregistram in ROI?
Trebuie sa platim TVA pe tranzactie chiar daca facturarea se face fara TVA si nici una din cele doua firme nu este platitoare de TVA? Cota este de 24% deoarece locul prestarii este considerat in Romania?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 11:20, 12 Februarie 2015
www.avocatnet.ro/content/for...

vedeti daca va ajuta ceva din discutia de mai sus.
MarianBratu a scris:

www.avocatnet.ro/content/for...

vedeti daca va ajuta ceva din discutia de mai sus.


Multumesc pentru link. Pentru a avea tranzactii cu firme intracomunitare, neplatitoare de TVA, trebuie ca firma noastra sa fie inregistrata in ROI intai? Sau nu este necesara inregistrarea in ROI pentru firma noastra?
trebuie inregistrare in ROI pt tranzactii intracomunitare.
iar pentru achizitii non-UE aveti vreo informatie la intrebarea mea de la punctul c) ?
Pt non Ue nu trebuie sa va inregistrati in ROI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii - cazuri iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Incerc sa fac o schema pe cazuri din care sa reiasa daca se plateste TVA sau nu pentru achizitii de servicii furnizate pe cale electronica, de ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare cu sau fara tva iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI. Doresc sa achizitionez servicii IT (dezvoltare site-uri web) de la o firma din Grecia ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare tva iflorin11 iflorin11 Avem o firma neplatitoare de TVA, in Romania. Am achizitionat acum cateva luni servicii IT de la o firma din Grecia care mi-a facturat fara TVA. Firma din ... (vezi toată discuția)